IGPR: Poliţiştii care au protestat astăzi se aflau în timpul liber sau în concediu de odihnă

Poliţiştii au intervenit, până la ora 16.00, la peste 1.000 de apeluri primite la apelul de urgenţă 112, au constatat 38 de infracţiuni în flagrant şi au arestat opt persoane. Poliţiştii care au participat în cursul acestei zile la proteste se aflau în timpul liber sau în concediu de odihnă, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

“În urma comunicărilor primite de la unităţile teritoriale de poliţie, a reieşit fapul că activitatea poliţiştilor se desfăşoară în condiţii normale, potrivit planificării zilnice, iar întreg personalul îşi exercită atribuţiile în conformitate cu prevederile legale, pentru asigurarea serviciului public în folosul cetăţenilor”, se arată în documentul IGPR.

Până la ora emiterii comunicatului, poliţiştii au intervenit la 1.069 de apeluri de urgenţă. Au fost constatate 38 de infracţiuni în flagrant şi au acţionat în cazul a 20 de accidente rutiere grave. De asemenea, au fost desfăşurate activităţi specifice în dosarele penale aflate în lucru, iar pe baza probatoriului administrat, 8 persoane au fost reţinute pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

“Poliţiştii care au participat la manifestările de astăzi din Bucureşti s-au aflat în timpul liber. Facem precizarea că, în conformitate cu prevederile legale, poliţiştii pot să protesteze în timpul liber”, conform documentului emis de IGPR.

Peste 6.000 de poliţişti şi angajaţi din penitenciare au ieşit astăzi în stradă. După două ore, mitingul s-a transformat în marş de protest până în faţa Palatului Cotroceni, unde protestatarii au cerut să fie primiţi de preşedintele Traian Băsescu. Degeaba. Liderii manifestanţilor au fost amendaţi de jandarmerie, iar poliţiştii au primit circulare prin care sunt avertizaţi că riscă să intre la închisoare în cazul unei greve.
3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ