spot_img
17.9 C
Vaslui
22-iun.-2024
spot_img

Iluminatul public din Costești, înlocuit cu sisteme bazate pe tehnologie LED. Costurile au scăzut cu 57%

- Advertisement -
PROIECT… Proiectul de schimbarea a iluminatului s-a derulat în parteneriat cu E.ON și a vizat 44 de localități din șapte județe din țară.

LUMINĂ… Iluminat public nou în comuna Costești, bazat pe un sistem cu tehnologie LED. În ultima perioadă au fost înlocuite 300 de corpuri vechi de iluminat exterior, lucru care a adus o economie de 57% la factura cu iluminatul public al celor șase localități aparținătoare.

Proiectul de schimbarea a iluminatului s-a derulat în parteneriat cu E.ON și a vizat 44 de localități din șapte județe din țară. „Alte patru proiecte pentru tot atâtea localități sunt în curs de finalizare. În contextul creșterii prețurilor la energie și a presiunii exercitate pe bugetele locale, una dintre soluțiile recomandate de E.ON pentru reducerea facturilor este eficientizarea sistemelor publice de iluminat, a căror pondere în factura de energie a unei localități poate ajunge la aproximativ 50%. Economia obținută poate fi de până la 60% din consumul de energie cu iluminatul public, comparativ cu sistemele vechi de iluminat, iar beneficiile sunt pe termen lung. În cadrul proiectelor implementate de E.ON până în prezent au fost montate, în total, aproximativ 4.250 de corpuri de iluminat moderne. Unele proiecte au presupus, conform cerințelor beneficiarilor, și extinderi ale sistemelor, precum și implementarea unor sisteme inteligente de telegestiune, care asigură reduceri suplimentare de consum. Alte beneficii aduse de sistemele de iluminat public cu tehnologie LED sunt: reducerea costurilor operaționale și de întreținere, lămpi cu durate mai mari de utilizare, corpuri de iluminat fiabile, rezistente, cu protecție ridicată împotriva factorilor de mediu, îmbunătățirea calității luminii, impact redus asupra mediului și, totodată, reducerea emisiilor de carbon”, au transmis reprezentanții E.ON.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.