spot_imgspot_img
spot_img
0.1 C
Vaslui
07-dec.-2023

Iluminatul public din Huși, bulversat total: când nu e funcțional noaptea, când merge strună ziua!

- Advertisement -
RISIPĂ… La Huși, unele străzi sunt total în beznă în timp ce pe altele luminile merg strună chiar și ziua!

ÎNTUNERIC… Iluminatul stradal a devenit o problemă în ultima vreme în municipiul Huși, iar faptul că unele zone sunt lăsate frecvent în beznă s-ar datora unei „hibe” pe care electricienii tot o caută și nu prea o găsesc. Locuitorii de pe străzi precum Huși – Stănilești sau Ștefan cel Mare tot reclamă faptul că sunt nopți în care stau în beznă. Sunt și alte zone ale orașului unde luminile de pe stâlpi sunt aprinse și ziua. „Noi am vorbit cu cei de la rețeaua de curent electric și au spus că se întâmplă această zăpăceală, această aiureală cu iluminatul public, pentru că, cică, s-ar face un scurt circuit pe undeva și aceasta ar fi cauza”, au spus hușenii. Alții sunt optimiști: „Am sesizat problema la Primărie și mi-au spus că se va rezolva”.

„Istoria se repetă! Din nou plouă, din nou e beznă pe strada Ștefan cel Mare, din nou vinovat același stâlp problemă. La umezeală se produce un scurt, cu niste pocnituri puternice! Concluzia: când plouă, luați-vă lanternele la voi”, a sesizat public un hușean. Omul a revenit peste câteva ceasuri, cu o precizare în care a atras din nou atenția autorităților: „Aceeași stradă, Ștefan cel Mare, aceeași problemă, beznă totală! De data asta v-ați întrecut pe voi, e în beznă aproape jumatăte de oraș! Hai, că se poate, nu e greu! Lăsați-ne într-o beznă totală”, a susținut cetățeanul. Problema ridicată s-a dovedit importantă și pentru alți localnici, dovadă fiind reacțiile acestora. „Ce este mai periculos este faptul că din cauza lipsei iluminatului, pietonii circulă pe carosabil, apar dintre mașinile parcate pe un sens, direct în fața celor în mers. Foarte periculos! Pe de altă parte, înțeleg și pietonii că pe trotuar se împiedică fie de mașini staționate pe trotuar, fie de denivelări, câini, etc”, a punctat Alin. „Și pe strada Huși Stănilești este aceeași problemă, de câte ori se întrerupe curentul, stăm în beznă câte două săptămâni”, a reacționat Anca. „Mergeți la primărie și reclamați. Sunteți siguri că primarul vede ce scrieți voi aici? În ultimul interviu făcut pe Facebook a spus clar că vă așteaptă la primărie cu orice problemă”, a fost sfatul lui Paul.

Umorul hușenilor, savuros când e loc de haz de necaz: „Noroc cu biserica Sfântul Dumitru, ca altfel va mâncau fantomele!”

Dar până să ajungă cetățenii cu petițiile la primărie, un oficial le-a răspuns oamenilor la sesizările formulate public. Consilierul primarului, Sergiu Boieru, a fost cel care a precizat: „Mulțumim pentru sesizare! Tocmai ce am observat și personal această problemă din nou! Inclusiv A. I. Cuza de la Sala de Sport înspre Petal! O să fie rezolvată! Sper, foarte repede!”, a fost mesajul consilierului. Acesta i-a răspuns și unei hușence care s-a alăturat celorlalți nemulțumiți, arătând că și pe strada Fundătura Bariera Pascal nu ar exista lumină de ani de zile. „Vom trimite din nou echipa pe aceasta stradă, ne vom ocupa mai îndeaproape de problema dumneavoastră! Ne cerem scuze pentru faptul ca încă nu s-a rezolvat”, a mai spus consilierul primarului. Sorin, un hușean hâtru, a avut și el o reacție față de promptitudinea anunțată a reprezentatului primăriei. „Unde, mai exact, e defecțiunea? O să rezolvăm cât se poate de repede”, a scris localnicul. Un alt concitadin cu simțul umorului a remarcat fotografia pusă pentru a arăta bezna de pe strada Ștefan cel Mare, în care se distinge puțin biserica din zonă, și a comentat: „Noroc cu biserica Sfântul Dumitru, ca altfel va mâncau fantomele!”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Si in Barlad e la fel aprin lumonile pe strazile aduacente foarte tarziu si oamenii merg prin gropi cu apa si intuneruc ! Rusine administratiei locale! Bine ca si-au marit salariile!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.