spot_imgspot_img
16.7 C
Vaslui
26-sept.-2023

IMAGINEA ZILEI: Episcopul Hușilor, lângă Patriarhul României, la Serbările Putnei!

- Advertisement -

INSTANTANEU… În perioada 14 – 19 august, la Putna are loc un eveniment cu totul special, “Serbarea de la Putna – 150”, pentru marcarea celor 150 de ani, de la manifestarea determinantă pentru definirea identității românești în istorie, inițiată în 1871, între alții, de Mihai Eminescu, Ioan Slavici, Iraclie Porumbescu și Ciprian Porumbescu. Prezența Patriarhului României, Preafericitul Daniel, la Putna, a dat evenimentului însemnătatea meritată. Pentru vasluieni a fost o adevărată mândrie să vadă că Episcopul Ignatie al Hușilor a fost unul dintre cei șase ierarhi, invitați să participe, alături de liderul BOR, la Serbările Putnei.

Între toate imaginile spectaculoase de sub zidurile ctitoriei lui Ștefan cel Mare, în care miile de oameni veniți din toate colțurile țării, au sporit în frumusețe locurile de poveste ale Putnei, pentru vasluieni, una dintre imagini s-a remarcat în mod deosebit. La un moment dat, Episcopul Hușilor, Preasfințitul Ignatie, este surprins într-o fotografie stând chiar alături de Patriarhul României, Preafericitul Daniel. E o cinste deosebită, ca ierarhul unei Episcopii micuțe și greu încercate de vremuri, cum e cea a Hușilor, să fie așezat lângă Patriarhul României, fără îndoială, ca un semn de prețuire. Oricum, Patriarhul Daniel trebuie să fi aflat lucrurile care s-au schimbat în bine în cei 4 ani, de când la Huși a ajuns fostul arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe a Spaniei și Portugaliei, Ignatie Mureșanul. În primul rând, s-a schimbat complet raportarea conducerii Episcopiei față de credincioșii locului, față de preoți, față de cei cu nevoie materiale și față de copiii fără sprijin și privați de bucuriile vârstei. S-a schimbat apoi raportarea față de valorile acestei eparhii, față de modul de cinstire al înaintașii săi, importanți pentru întreaga ortodoxie, nu doar pentru aceste locuri, și, de asemenea, foarte interesant, Episcopia Hușilor a căpătat o voce distinctă, din ce în ce mai clară, grație modului inteligent și curajos chiar, în care Episcopul Ignatie alege să își asume public de multe ori, puncte de vedere față de diferite probleme, esențiale pentru acest popor. Nu e puțin lucru, mai ales că după traumatizantul deznodământ al mandatului de dinaintea sa (2009 – 2017), mulți credeau că Episcopia Hușilor nu va mai putea vreodată să își recapete credibilitatea. Iată că, ușor-ușor, rânduiala a fost alta, iar eparhia istorică a Hușilor, care, de altfel, are o adevărată tradiție a liderilor de excepție, precum Episcopul Martir, Grigorie Leu, a reușit încă o dată să își tămăduiască singură rănile și să își reia drumul său către veșnicie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

13 COMENTARII

 1. (parinte) Vasilica, Vasile nu este nici Ignatie, nici dintre acolutii lui. Este un credincios, care si-a propus spre disperarea voastra sa vorbeasc adevarul despre Ignatie, care, cel putin pana acum, s-a dovedit un preot bun, fara iubire de bani, intelept, ajuta saracii si este aproape de credinciosi. Dar cum sobolanul din tine nu poate suporta adevarul, arunci cu mizerie fara sa ai argumente.

  Asa ca (parinte) Vasilica, stai linistit sunt destui care il iubesc. Tu daca nu vrei, nicio problema. Ramai cu minciunile tale, pe care nu le poti proba cu nimic.

 2. Trebuie să vorbim ce este de vorbit, Vasile. As dori sa intervin si eu cu fapte reale.Vad, Vasile nu iei în seamă despre hotiile, banii, taxele care le impun unii preoti, de ce nu se dau facturi pe banii luati, unde intra acești bani, este o mafie, banii dezumanizeaza omul. De ce nu vorbeste Ignatie clar si concis despre meteahnele din sistem, bani peste bani pe care îi cer unii preoti. DE CE? De ce nu vorbeste despre cum a fost la acel restaurant la Bărlad în plină pandemie, de ce nu vorbeste despre fostul episcop, pe unde este ascuns, care si acum el se crede nevinovat dupa cate a facut . Bravo, Vasile! Esti pe undeva un preotel care îl ridicați in stambă. Vorbiti clar despre taxel
  e impuse de unii preoti corupti, despre averile acestora, despre acei preoti care nu își fac meseria, bani, bani, bani. De ce nu are curaj, actualul episcop sa vorbeasca, unde se duce această mafie a banului luat la fiecare mișcare pe care unii preoti o fac abuziv, sunt pensii mici, foarte mici . Va rugam Vremea noua publicati salariile preoților care îi primesc din sistemul bugetar, despre cum biserica nu da taxe pe pământuri, case parohiale etc. Ar putea oare Ignatie sa trăiască dintr-o pensie de 800 lei sau 1000 și un pic. Foarte urat sa te dai in public si sa nu vezi sărăcia in care se zbat unii oameni….

  • Vorbe in vant. Chiar si dumitale care comentezi pe aici stii ca nu este nicio legatura intre Ignatie si fostul. Nu poti dovedi hotia de care vorbesti, pentru ca nu exista. Dar cum nu va plac oamenii cinstiti, voi care ati mai ciupit cate una alta, ii acuzati fara motive si pe altii. Asa ca evidenta este alta. O spun preotii, nu aia care plang dupa cei vechi, ca au ramas fara privilegii,perucm si credinciosii. Este altceva. Alt om, simplu si cu inima pentru biserica.

 3. După ce se laudă pe sine prin presă, asemenea prostului fudul, utilizând limbajul de lemn al comunismului, și după ce se pozează pe lângă patriarh ca un cățel la care patriarhul nici nu acordă nici măcar o atenție, mai și zâmbește satisfăcut de sine precum diavolul la apocalipsă. Un copil bolnav psihic și retardat de la orfelinat arată mai bine decât acest episcop, atât în fața lumii cât și în fața lui Hristos. Să-i fie rușine! (episcopului, nu copilului nevinovat)

  Gura care singură pe sine se laudă, pute.

  • Alta minciuna si manipulare. Nu se lauda nicaieri prin presa. Nu poti dovedi. Sunt doar rautati de ale unora, e drept putini, care mai spera cai verzi pe pereti.

   Fiecare poate sa scrie ce vrea si ce doreste. Se vede de departe ca fotografia este prealuata de pe siteul manastirii Putna, care asa a considerat sa o incarce pe internet. Din momentul incarcarii este un bun public. Fiecare poate sa o preia, sa scrie ceea ce doreste. Deci, chestia cu catelul pe langa patriarh, nu tine. Ignatie nu are nevoie de o poza ca sa demonstreze poziti sa. Este apreciat si asta nu va convine unor postaci de frustrati ca nu il au la mana pe Ignatie. Asa cum il stim noi pe episcopul Ignatie, nu iubeste publicitatea. Faptul ca asta se intampla, este problema presei care alege subiecte pe care le considera importante pentru cititoristiinda ca cesti il iubesc si ca vad alt fel de om. Dar cum se spune ca omul este apreciat peste tot, mai putin de cei cu rautatea in suflet, asteptand sa il batjcoreasca oriunde il prind.

   Deci, parinte Danonino, cel care nu ai prins un post caldut, lasa comentariile anonime si asuma-ti identitatea.

   Diavol esti tu, care vezi raul unde nu este si nu mai poti de oftica ca avem un episcop bun si care iubeste oamenii locului.

   Piei satano imbracat in sutana, ca sa spun o vorba de a lui Popescu Cristian Tudor.

  • Si inca ceva, parinte danonino,

   Ignatie e un om destept. Ipotetic vorbind, daca voia sa puna o fotografie in care sa se laude cu patriarhul, nu o punea pe asta, care pare ca sustine prostiile tale despre catelul langa patriarh. Tot ipotetic vorbind, gandea scenariul ca sa iasa totul perfect. Daca dorea o fotografie, asa cum spui tu, fara sa stii, ca sa se laude, punea si el una in care apare ca vorbeste cu patriarhul. Dar nici pe asta nu o punea pentru ca nu il intereseaza publicitatea.

   Asa ca gurita ta pute a minciuna si multa rautate. Ar fi bine sa o inchizi, ca sa nu asfixiezi pe cineva ta cu duhorile tale.
   Rog, inchideti gurile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.