spot_img
30.1 C
Vaslui
21-iul.-2024
spot_img

Imagini emoționante de la înmormântarea Mirunei, tânăra decedată în urma unui accident din noaptea banchetului

- Advertisement -

DURERE… Miruna Bucur, tânăra decedată în urma unui accident din noaptea banchetului, a fost condusă pe ultimul drum miercuri. Alături de ea au fost familia, colegii, profesorii, vecinii, dar și oameni care nu au cunoscut-o, însă au fost impresionați de tragedia familiei. Slujba de înmormântare a avut loc la Biserica „Sf. Spiridon” Bârlad și a fost oficiată de preoții Aurel Zlat, Sandu Ciobanu si Marius Constantin Nistor. Alături de ei s-au aflat și preoții Marian Batog și pr. Emanuel Negru, care, profund emoționați de tragicul sfârșit al Mirunei, au venit să slujească benevol. Înainte de a ajunge la cimitir, cortegiul funerar a trecut prin fața blocului ei, astfel încât vecinii, care o apreciau pentru cumințenia, discreția și frumusețea sa, și-au luat rămas bun cu ochii în lacrimi.

Patronul magazinului unde lucrează mama Mirunei a suportat cheltuielile cu înmormântarea, iar Primăria Bârlad sprijinit familia cu un ajutor financiar în valoare de 2.500 lei. Miercuri seara, la liceul unde a învățat până în ziua fatidică Miruna, s-a organizat un eveniment în memoria fetei, plecată prea devreme în lumea drepților. Au fost aprinse lumânări, a fost ținut un moment de reculegere, iar evenimentul a avut și un scop caritabil. Banii obținuți vor fi donați familiei,  la fel cum s-a procedat și în urma meciului caritabil, organizat de Colegiul „Codreanu” în memoria lui Iustin, băiatul care a murit în același accident.

„Colegii şi profesorii Mirunei i-au adus un ultim omagiu, pe platoul liceului unde banca Mirunei a stat în mijlocul unor inimi de baloane albe şi candele arzânde. Alături de membrii familiei, elevi şi profesori ai liceului nostru au trăit împreună clipe unice şi emoționante: un moment de reculegere, o rugăciune spusă în cor şi gânduri ale colegilor şi profesorilor împărtăşite tuturor. Noi te lăsăm să pleci, Miruna, dar locul gol din bancă şi din sufletele noastre nu îl va umple nimeni niciodată! Drum bun spre îngeri, fată dragă!”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a  Liceului „Mihai Eminescu” Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

 1. Când sunteți lipsiți de informații ar fi bine sa gândiți un comentariu înainte de a fi publicat. În primul rând, decizia de organizare a banchetului a fost luata de elevii claselor terminale împreună cu comitetul de părinți. Nu școala a făcut alegerea sau profesorii diriginți. În al doilea rând, da exista limitare de viteza în acea zonă de foarte mulți ani pe ambele sensuri. Limitare de 80 km/h. Parcarea respectivă îndeplinește condițiile de funcționare.
  În al treilea rand, ISJ nu se implica în aceste evenimente organizate de elevi, nu reprezinta activități didactice sau concursuri școlare, nu pot fi învinuiți fără bază reală.
  În al patrulea rând, din păcate nu putem trece cu vederea clipa fatală de neatenție a bietului copil aflat la conducerea mașinii Duster.
  În al cincilea rând, mașina Audi cu siguranță nu circula având viteza regulamentara înscrisă pe limitatorul de viteza. Dacă ar fi fost asa tragedia nu s-ar fi produs. Plus de asta în mașină erau șapte persoane într-un autovehicul prevazut cu cinci locuri
  Este o tragedie de nedescris pentru copilașii decedați, pentru familiile lor dar și pentru cei care au participat la eveniment în noaptea fatidica. Nu putem însă absolvi de vină neatenția tânărului șofer. Dacă nu ar fi existat momentul de neatenție și lipsa de experiență, poate astăzi nu erau scrise aceste articole.

  • O concluzie corectă, argumentată! Condoleanțe familiilor care și-au pierdut copiii.
   Un cumul de factori a condus la acest deznodământ tragic…

 2. astia de la mira ii doare in cur ,atata timp cat ginerele popica e in floare …neam cu farmazon .va da ti seama ca le a inchis gura familiei cu 200 de mii de euro ca sa nu latre

 3. Cine a avut ideea idioata sa organizeze banchetul la pensiunea Mira s-a gandit vreo clipa la siguranta transportului elevilor? Sigur, nimeni nu va aduce inapoi aceasta copila nevinovata, dar lucrurile nu trebuie sa ramana asa. ISJ Vaslui, Miniserul Educatiei, Poliția, Parchetul, ce fac???? Cum este posibil ca nimeni sa nu raspunda pentru moartea acestui suflet nevinovat???
  Exisista vreun limitator de viteza la pensiunea Mira? parcarea este ok? sunt multe intrebari, iar autoritatile au pus, pare-se batista pe tambal. ”Mortii sunt de vina”!Sefei de la ISJ as vrea sa ii adresez o intrebare: doamna, cum va simtiti cand doi elevi mor dupa banchet? Sunteti ok cand va uitati in oglinda?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.