6.2 C
Vaslui
10-dec.-2022

Imagini înspăimântătoare din timpul seismului din Bulgaria

- Advertisement -

Milioane de bulgari au trăit momente de spaimă, ieri noapte, din cauza unui cutremur violent, produs la nici măcar 200 de kilometri de graniţa cu România. Seismul de 5,8 pe scara Richter a provocat moartea unei persoane. Seismul a fost resimţit uşor şi la Bucureşti.

Pământul Bulgariei s-a cutremurat în toiul nopţii, la ora 2 şi 58 de minute. Treziţi din somn, zdruncinaţi violent de seism, zeci de mii de oameni şi-au părăsit casele. Cei mai mulţi n-au avut curajul să mai revină în locuinţele devastate.

Neobişnuiţi cu un seism atât de puternic, vecinii noştri au crezut că mişcarea telurică s-a produs în Vrancea, în România. Au fost şocaţi să descopere că epicentrul a fost localizat lângă oraşul Pernik, la doar 24 de kilometri vest de Sofia şi la 320 de kilometri de Bucureşti.

A fost serios resimţit şi pentru că s-a produs la doar 9,1 kilometri adâncime, spun specialiştii. Până dimineaţă, bulgarii au fost ţinuţi sub teroare de cel puţin 15 replici, cea mai puternică de 4,6 pe Richter.

Potrivit presei bulgăreşti, din 1907 nu s-a mai înregistrat un seism atât de puternic în zonă.

Cutremurul a fost înregistrat de camerele video montate pe strazile din Sofia. Imaginile au început să apară pe internet.

www.antena3.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.