spot_img
25.1 C
Vaslui
19-iul.-2024
spot_img

Imaginile din satelit îi contrazic pe ruși: baza Saki din Crimeea e puternic avariată, iar avioanele sunt distruse după atacul de marți

- Advertisement -

Mai multe imagini din satelit arată daunele majore și mai multe avioane de război rusești distruse la baza aeriană Saki din Crimeea, în urma exploziilor de la începutul acestei săptămâni, scrie BBC.

La baza Saki din vestul Crimeei, condusă de ruși, s-au produs marți, cel puțin 12 explozii, iar o persoană a fost ucisă.

Un oficial ucrainean, sub protecția anonimatului, a declarat pentru New York Times că „aceasta a fost o bază aeriană de la care decolau în mod regulat avioane pentru atacuri împotriva forțelor noastre din teatrul de operațiuni din sud”. Oficialul nu a vrut să dezvăluie tipul de armament folosit în atac și s-a rezumat doar la a spune că „a fost folosit un dispozitiv de fabricație exclusiv ucraineană”.

Ucraina nu și-a asumat însă oficial responsabilitatea atacului, dar aceste noi dovezi sugerează posibilitatea unui atac țintit, scrie BBC.

Imaginile de la Planet Labs din SUA arată suprafețe mari de teren ars rămase în urma incendiilor care au izbucnit…https://www.digi24.ro/stiri/externe/imaginile-din-satelit-ii-contrazic-pe-rusi-baza-saki-din-crimeea-e-puternic-avariata-iar-avioanele-sunt-distruse-dupa-atacul-de-marti-2044013

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.