spot_imgspot_img
2.2 C
Vaslui
21-feb.-2024

Imobilizat într-un scaun cu rotile la 22 de ani ! Ajutã-l pe Marian sã meargã din nou! (FOTO)

- Advertisement -

TULBURÃTOR… A supravietuit unui accident de muncã, dar a rãmas în scaunul cu rotile. Este povestea unui tânãr de numai 22 de ani, care acum depinde de oamenii cu suflet mare de oriunde ar fi ei. Marian a plecat la muncã în strãinãtate imediat dupã majorat. A vrut sã-si construiascã un viitor mai bun, un viitor mai sigur, dar a sfârsit imobilizat într-un cãrucior. Medicii spun însã cã are sanse sã meargã din nou. Recuperarea este însã una de duratã, iar costurile se ridicã la peste 37.000 de euro. Asociatia „Salveazã o inimã” a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru ca visurile lui Marian sã nu se opreascã aici.

„Imediat ce am terminat scoala profesionalã am plecat la muncã în Franta. Aveam 18 ani, dar stiam cã dacã vreau sã îmi clãdesc un viitor, trebuia sã îmi iau viata în propriile mâini. Mai aveam trei frati acasã si nu voiam sã devin o povarã pentru mama, care ne-a crescut singurã. Visam sã strâng bani, sã mã întorc în tarã si sã îmi deschid o firmã de constructii. Asa cã am plecat la prima ofertã. M-am angajat la o companie de exploatare a lemnului. M-am adaptat rapid si îmi plãcea ceea ce fãceam,” a povestit tânãrul imobilizat acum într-un scaun cu rotile. Visurile lui Marian pentru o viatã mai bunã aveau însã sã se nãruie într-o dimineatã, când un arbore avea sã se prãvãleascã peste el.

Vântul puternic si un copac i-au nãruit visurile

„Era o zi ca oricare alta. Stiam fiecare ce avem de fãcut, eu si colegii mei. Ne luam de fiecare datã mãsuri de protectie în momentul în care începeam sã tãiem copacii. În ziua aceea, vântul a început sã batã cu putere, iar unul dintre arbori si-a schimbat brusc directia în cãdere. Eram cu spatele, asa cã nu m-am putut feri, iar copacul a cãzut peste mine. Am ajuns de urgentã la spital. Am intrat imediat în operatie. Aveam totul zdrobit în mine: plãmâni, rinichi, câteva coaste rupte. Medicii nu mi-au dat, la momentul acela, mai mult de 20% sanse de supravietuire”, a mai precizat Marian. Dar a continuat sã trãiascã. A luptat cu toatã fiinta pentru fiecare secundã, minut si orã din viata lui si face asta în fiecare zi. „Socul major a fost când a vãzut cã nu-mi mai pot misca picioarele. Eram ca un nou-nãscut. Nu puteam sã fac absolut nimic. Este foarte trist când îi vezi pe cei din jurul tãu cã fac diferite activitãti, pe care tu nu le mai poti face, ba mai mult, depinzi de cei apropiati pentru aproape orice, zilnic. Am avut o perioadã în care m-am izolat complet de lume. Nu mai voiam sã stiu de nimeni si de nimic, apoi mi-am spus cã eu nu sunt asa, mereu am luptat pentru ce mi-am dorit si n-am de gând sã renunt acum. Faptul cã depind în permanentã de cineva, mi se pare însã cel mai groaznic lucru posibil,” ne-a mãrturisit Marian.

Existã Dumnezeu si sperantã, dar are nevoie si de noi!

A început sã se documenteze, pe internet, despre ce se poate face si a lãsat de o parte gândurile negative care îl inundaserã. Asa a descoperit o clinicã din Thailanda care foloseste ca tratament de recuperare celulele stem, dar si un aparat de stimulare epiduralã. Cu banii strânsi la muncã în strãinãtate, Marian a plecat în Thailanda.

„Dupã câteva sesiuni, am început sã îmi simt din nou picioarele. Ba chiar am reusit sã stau în picioare, ce e drept, doar în momentul în care stimulatorul epidural este activat si în prezenta unei persoane care sã mã sprijine. Ca sã pot merge din nou, medicii îmi recomandã un program intens si de duratã care include si kinetoterapie zilnic. Sansele de recuperare sunt mari deoarece sunt tânãr si am un organism perfect sãnãtos, costurile sunt însã imense”, ne-a mãrturisit Marian. Tratamentul costã 37.800€, o sumã mult prea mare pentru Marian, care nu mai poate munci, sau pentru mama lui, o femeie de 48 de ani care a întretinut singurã 4 copii dintr-un salariu de bucãtar.

Existã sanse mari si noi putem schimba cruntul destin al lui Marian!

„Tratamentul fãcut la clinica din Thailanda îi poate reda mobilitatea si îl poate ajuta sã-si împlineascã obiectivul. Cu putin ajutor de la fiecare dintre noi, obstacolele pot fi depãsite. Orice donatie fãcutã în conturile „Asociatiei Salveazã o inimã”  poate schimba destinul lui Marian. Oferã si tu o sansã în plus unui tânãr care îsi doreste doar sã fie pe propriile picioare!” Vlad Plãcintã, presedintele Asociatiei Salveazã o inimã. Pentru donatii, accesati: https://salveazaoinima.ro/marian-balac/ . Vã rugãm sã specificati în transferul bancar, la detaliile plãtii, numele Marian Balac!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.