19.8 C
Vaslui
28-iun.-2022

În 2021, Boroș a uitat de spital și a băgat bani cu nemiluita în Poliția Locală. Proporția este de 1 la 4, în defavoarea sănătății

DEZILUZIE… Dumitru Boroș a dat mai mulți bani în anul 2021 la Poliția Locală decât la Spitalul Municipal de Urgență “Elena Beldiman”, de parcă în pandemie vitali au fost “cerberii” lui Vasile Chelaru și nu doctorii. Așa se arată în documentul pe care cabinetul primarului l-a trimis fiecărui cetățean din Bârlad, intitulat “Scrisoarea anuală a primarului”. Din totalul bugetului orașului, care se cifrează la suma de 172,5 milioane de lei, spitalul a primit doar 2,04% din buget, adică 2,4 milioane de lei, față de Poliția Locală, care împreună cu Direcția pentru Administrarea Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor (DAPPC) și ONG-urile au primit aproape 8 milioane de lei, adică 6,7% din total buget. Cum DAPPC este o entitate care se autofinanțează, transferurile din cei 8 milioane de lei s-au făcut în mare parte către Poliția Locală. Ziarul nostru a prezentat pe parcursul anului trecut “isprăvile” polițiștilor locali: petreceri în birouri stropite din belșug cu alcool, grătare în curtea instituției sau dansuri pe ritmuri de manele în timpul misiunilor. Spitalul municipal a fost în permanență în prima linie în timpul pandemic, iar doctorii bârlădeni și-au câștigat respectul întregului județ și nu numai. A fost considerat în anul 2020, în topul spitalelor suport Covid din țară.

Cele două măsuri ale primarului Boroș și promisiunea neonorată față de Duluțe

Bârladul are un buget relativ mic față de Vaslui. Municipiul reședință de județ are la dispoziția primarului Vasile Pavăl un buget record de 256 de milioane de lei, cu 45% mai mare decât cel a lui Boroș, deși populația reală este cam egală. Diferența o face sumele încasate pe spatele moldovenilor, dar și de la fondurile europene. De exemplu, la Bârlad, așa cum reiese din scrisoarea anuală a primarului, sumele venite de la UE sunt de 30,2 milioane de lei. Deși în document se mai arată că “Sănătătea” este un domeniu prioritar, iată că sumele repartizate din buget spun altceva. Primarul Boroș justifică totuși afirmația de “domeniu prioritar”, arătând că în ultimii 5 ani spitalul a beneficiat de un susținere uriașă din partea municipalității, care a fost de peste 12 milioane de lei, uitând să spună și de aportul omul de afaceri Constantin Duluțe care a virat în 2019 o sumă record de peste 55 milioane de lei din impozitul rezultat în urma unei tranzacții imobiliare făcute în 2018. Primarul promitea atunci că va face un spital nou cu banii aceștia, dar iată că promisiunea a fost una deșartă. Au trecut anii și sumele acordate spitalului se reduc substanțial, ajungând anul trecut la doar 2 milioane de lei. Reamintim că Duluțe putea vira acesti bani fie la Brăila, locul unde a avut loc tranzacția imobiliară, fie la Iași, unde avea la acel moment sediul firmelor, dar a fost cucerit de “inocența” lui Boroș, care a promis că dacă Duluțe își mută sediul firmelor la Bârlad și achită impozitul în contul Finanțelor Locale, va construi un spital. Se pare că marele câștigător nu este nicidecum Spitalul “Elena Beldiman”, ci Poliția Locală, care în ultimii ani s-a lăfăit în bani.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Chelaru vrea să-l fută pe Boroș, lingân
    d clitorisu lui Vintila dacă iese primar , dar ce nu știe Putin de politie locala adică Chelaru, că a înnebunit oamenii la propriu nu-l va lăsa Dumnezeu, și va rămâne Tovarășa Lăcramioara sa și-o tragă cu unul cu pula ca de limbi e sătulă.

  2. De ce Dulute e așa de naiv încât sa pună botul la savarina lui Boros? !? ……poate datorita favorurilor pe care i le face : numirea lui Iosipescu la D.A.P.P.C și a lui Chelaru la Poliția Locală .
    Mă întreb și îmi răspund la dilemă 😊

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here