8.1 C
Vaslui
10-dec.-2022

In acest week-end, X-Cape mentine Bacaul in febra motoarelor

- Advertisement -

La numai o saptamâna dupa Raliul Moldovei, Bacaul gazduieste o etapa a Campionatului National de Enduro, cel putin la fel de spectaculoasa ca cea a automobilelor.

Aceasta specialitate a motociclismului de teren a avut anul trecut o prima editie organizata la Comanesti de XCape Bacau, a carei succes a determinat acordarea unei etape de CN si CE si in 2012. La fel ca anul trecut, competitia bacauana se bucura de sprijinul total al Consilului Judetean, iar in plus s-a adaugat ajutorul si mai mare, inclusiv financiar, din partea Primariei Bacau. De altfel, Dragos Benea si viceprimarul Dragos Luchian au fost prezenti la conferinta de presa. “De data aceasta, parcursul va fi total altul, insa Bacaul este in fericita situatie de a avea trasee extrem de atragatoare. Startul se va da de la Centrul de Afaceri, iar ruta de 65 km va ajunge la Fundu-Racaciuni, cu intoarcere pe cealalta parte, prin Larguta, Sarata si Luizi. Vor fi si câteva etape test, dintre care cele de la intoarcere vor putea fi vizionate de public. Se va merge foarte putin pe sosea”, a declarat organizatorul local, Sorin Petrescu. “In afara de cele doua mari institutii, am fost ajutati de o seama de sponsori mici si inimosi. Suntem un club mic, dar avem prieteni multi”.

Sâmbata, traseul va fi strabatut de 3 ori, intre 9.00 si 17.00, iar duminica de doua ori, intre 9.00 si 14.00. Participa 150 de motociclisti, dintre care 30 din strainatate. Vedeta competitiei este românul Manuel Gyenes, ocupant al locului 7 la Dakar Rally 2012, la clasa Moto.

Etapa va incepe, de fapt, vineri, de la 17.00, cu o prima editie ca Cupei Bacaului, in fapt o proba speciala desfasurata in jurul Centrului de Afaceri si rezervata exclusiv românilor. “Invingatorul va avea ca premiu o motocicleta Yamaha”, a anuntat presedintele XCape, pilotul Ionut Ceasar. “Va fi si o tombola pentru publicul de la Centrul de Afaceri, câstigatorul primind o excursie, pentru doua persoane, in Grecia. Va fi si o demonstratie-test, practic o cursa pe un traseu accidentat, deosebit de spectaculoasa si pe gustul publicului.

www.ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

124 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.