În Bărăganul îngropat în sărăcie, politicienii mai au o șansă doar din fața cazanului cu țuică: “Mergem cu ăia de ne mint mai puțin”

Politicienii de la oraș le zâmbesc iar românilor de la țară. Din poze. Cu o lună înaintea alegerilor parlamentare, satele sunt pline de promisiunile și chipurile celor care vor un fotoliu în Casa Poporului. Dincolo de afișe se întind, însă, ulițe noroioase și oameni care nu mai cred în promisiuni.

Vai de capul nostru! Când plouă… fără cizme nu poți să mergi!

Nu mai mergem la vot, să-i votăm! Aia e…

Păi cum așa? Trebuie să mergem!

Dar cine-i mai votează?

Bărăganul trăiește bine doar în sloganurile cu poză, agățate de stâlpi. Dincolo de ele, cu puține excepții, își dezvelește bălțile, noroaiele, galoșii găuriți, grijile și… sărăcia. Iar oamenii ei s-au săturat să mai creadă-n promisiuni politice și politicieni, deopotrivă.

Plătim impozitul mare. Ce avem noi? Uitați-vă prin satul ăsta! Că e… La noi ce e, băi frate? Decât impozitul plătim mare! În rest n-avem nimic! Nimic n-avem! Nimic! Chiar nu sunt mulțumită! Uitați-vă: vă place?

Păi ce să mai așteptăm, bă tată, că e amărăciune până la Dumnezeu! De când ne minte… De 20 de ani a mâncat banii că face, că asfaltează și… Acuma, iar, cu alegerile astea, că bagă apă. A băgat doar țevile! Dar apa până o veni cred că mai durează 20 de ani.

Nu așteptăm nimic, pentru că nu face nimic! De 30 de ani tot așa este! Numai hoți, dom-ne! Pleacă unii, vin alții. Asta e treaba!

Numai taxe și impozite la noi! Jumate din salariu se duce numai pe taxe și impozite! Să fie mai buni cu noi! Să se gândească și la pătura de jos nu numai la pătura de sus.

Electorala de toamnă – iarnă a picat în vremea tescovinei și-a cazanelor de țuică încinse. În damf de boască, România rurală capătă griji puține. E mai destinsă și măcar declarativ o duce bine.

Suntem bine, sănătoși, cazanul curge…

Iese marfă!

Merge, merge! Merge bine! Mâncăm și bem! Ce-am produs! 19 vedre și cu 15.

30 de vedre! Să trăiască mama la primar! Uite aici: mujdei cu cocoși d-ăia de carne!

Cu licoarea bine filtrată-n găleată, cu burta potolită și cu ceașca plină, politica și politicienii devin glume numai bune de rostit la șuete cu cheflii.

Uite: marfă de marfă! Nu există țuică ca asta! Sănătate! Hai că vă servim acum la un șpriț d-ăla mic, cu țoiul! Asta da! Nu există așa ceva!

Noi mergem cu PNL-ul, deocamdată! Mie-mi place de Orban că ne minte puțin! Ne minte… Hahahaha.

Și cine minte mai mult?

Cam toți!

După 6 decembrie, 465 de români vor primi servici la Parlament! Li se vor da în grijă satele și orașele, cu tot cu oameni! Iar vreme de patru ani, de ei va depinde și economia țării, și sănătatea țării, și educația țării, și securitatea țării. … https://www.digi24.ro/alegeri-parlamentare-2020/in-baraganul-ingropat-in-saracie-politicienii-mai-au-o-sansa-doar-din-fata-cazanului-cu-tuica-mergem-cu-aia-de-ne-mint-mai-putin-1396667
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ