În câteva zile, sucevenii au umplut de gunoaie locul pentru grătare amenajat de primărie

În doar câteva zile de la deschiderea spaţiului amenajat de Primăria Suceava pentru grătare în aer liber, sucevenii care au profitat de vremea frumoasă au umplut locul de gunoaie.

PET-uri, pungi de plastic, sticle şi doze de bere, resturi menajere aruncate peste tot, aşa au lăsat sucevenii în urma lor după ce au venit la grătar.

Grătarul pus la dispoziţie de primărie era şi el înconjurat de gunoaie, cu pahare şi PET-uri lăsate pe el, astfel încât oricine ar fi dorit ieri să-l folosească ar fi trebuit să se apuce mai întâi de curăţenie.

Ieri, la locul de picnic amenajat de primărie erau doar câţiva oameni, retraşi departe de gunoaie şi care au ales să vină cu grătarul propriu, decât să-l utilizeze pe cel amplasat acolo.

Chiar dacă la inaugurarea spaţiului, viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi a atras atenţia sucevenilor amatorilor de distracţie la iarbă verde „că toate deşeurile provenite în urma grătarelor trebuie aruncate acolo unde trebuie, nu abandonate pe locul unde au fost şi s-au simţit bine în aer liber”, atenţionarea sa se pare că nu a fost luată în seamă de cei care au ieşit la picnic în ultimele zile.

Primul loc amenajat pentru grătare şi picnicuri la iarbă verde din municipiul Suceava a fost inaugurat de 1 Mai, în aer liber, pe terenul fostei gospodării PCR.

Municipalitatea intenţionează să mai amenajeze câteva spaţii pentru grătare în municipiu

Terenul, preluat anul trecut de municipalitatea suceveană de la Regia Autonomă a Protocolului şi Patrimoniului de Stat, a fost amenajat parţial, fiind făcute o serie de lucrări necesare pentru ca sucevenii să poată merge oricând la grătare sau la picnic fără a risca să fie amendaţi, conform noilor prevederi.

Municipalitatea intenţionează să întocmească un proiect mai mare de amenajare a unei zone de agrement, prin care să fie curăţate lacurile lăsate în paragină de foştii proprietari, să fie amenajat un ponton de pe care să se poată circula cu barca sau cu hidrobiciclete, precum şi mai multe spaţii de grătare, spaţii de alimentaţie publică şi de divertisment.

Primăria Suceava intenţionează să mai amenajeze două locuri de grătare în cartierele Zamca şi Burdujeni, în zone aflate la marginea pădurii.

www.monitorulsv.ro
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ