spot_imgspot_img
22.4 C
Vaslui
15-apr.-2024

În Dãnesti, un postas duce corespondenta cu… tractorul

- Advertisement -

INVENTIV Un postas din Dãnesti sfideazã drumurile care ar trebui reabilitate de Consiliul Judetean. De câteva zile, corespondenta este livratã din tractor, acesta fiind singurul mijloc de transport care poate circula pe drumul judetean care leagã comuna Dãnesti de Zãpodeni si de acolo, de municipiul – resedintã de judet.

Vasile Botezatu este postas în comuna Dãnesti si are arondate patru sate: Bereasa, Botoaia, Tãtãrani, Rîscani, sate care numãrã nu mai putin de 350 de gospodãrii cu un total de peste 1000 de locuitori. Din pãcate pentru el, drumul judetean 247, care leagã comuna Dãnesti de Zãpodeni, desi a fost pietruit în urmã cu câtiva ani, este aproape impracticabil datoritã gropilor, a santurilor sãpate chiar pe mijlocul drumului de utilajele grele, si a noroiului care se formeazã dupã orice ploaie mai serioasã. Conducerea CJ preferã, în continuare sã aloce bani pentru drumurile judetene din vestul judetului, care oricum stãteau bine din acest punct de vedere, al soselelor reabilitate, si mai putin pentru cele din estul judetului, care au ajuns sub orice criticã. Astfel, postasul din cele patru sate ale comunei Dãnesti a ajuns sã livreze corespondenta cu tractorul, acesta fiind singurul utilaj care poate rãzbate prin noroaiele sau zãpezile din acest anotimp.

« Doar cu tractorul mai putem ajunge sã livrãm pensiile »

“Uite asa ne chinuim pe aceste drumuri, de cum dau ploile ori zãpada, doar cu tractorul mai putem ajunge sã livrãm pensiile, ajutoarele sociale sau corespondenta. Eu sunt postas de mai bine de sase ani, si tot mai sper sã se refacã aceste drumuri pânã voi iesi la pensie! Parcã suntem izolati de lume, nimeni nu se îngrijeste de aceste drumuri de când mã stiu, de parcã noi trãim în altã tarã, pe undeva prin Africa. Gânditi-vã cã cineva are nevoie de salvare sau de pompieri, sunt multi copii care trebuie sã meragã la scoalã… cu noroaiele astea nu stiu cum se descurcã, dacã eu, cu tractorul abia rãzbat! Cei de sus, de la judet sau de la guvern ar trebui sã se gândescã si la noi, nu doar când ne cer voturile, dar sã mai vedem si noi ceva realizat cei de aici, din comunã!” spunea postasul Vasile Botezatu, pãrere la care se raliazã si primarul comunei, Rene Pester, singurul primar independent din judet: “Tot asteptãm sã se reabiliteze drumurile judetene spre Vaslui. Amândouã variantele de drum, atât cel spre Codãiesti, cât si cel prin Zãpodeni, care este chiar mai scurt, ar trebui reabilitate cât mai repede, dar nu primim decât promisiuni, în schimb drumurile se degradeazã de la un an la altul, si, dacã nu se iau mãsuri, vom ajunge sã fim izolati complet. Aceastã zonã este si asa sãracã si ocolitã de eventualii investitori, din cauza infrastructurii proaste, asa cã nu ne putem astepta la schimbãri majore al nivelului de trai, câtã vreme drumurile sunt asa cum sunt! Si este pãcat de aceastã zonã, care are un potential agricol si turistic mare, gânditi-vã numai la faptul cã la noi în comunã este Muzeul Memorial Emil Racovitã, unul dintre cei mai importanti biologi si oameni de stiintã a judetului, locas care ar putea avea o valoare turisticã însemnatã, dacã accesul în zonã ar fi mai facil!”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.