6.2 C
Vaslui
10-dec.-2022

În direct din centrul Bârladului: gropi, apã, mizerie! (foto)

- Advertisement -

SERIAL Andrei Daniel si-a continuat vineri, 25 mai, seria conferintelor de presã pe care le sustine pe diferite strãzi ale Bârladului, care au reale probleme. De data aceasta el a prezentat opiniei publice, prin intermediul jurnalistilor, realitatea de lângã Primãria Bârlad – la nici jumãtate de kilometru, pe niste strãdute pe care nimeni n-a cãlcat de zeci de ani! Ca urmare, sunt pline de apã si mizerie, asa cã Andrei Daniel le-a pus si el … flori. Acesta a prezentat si faptul cã i s-a refuzat organizarea unui miting împotriva actualului primar, neprimind aprobare nici de la Primãrie si nici de la Politie. Dupã conferintã, Andrei Daniel a mers cu jurnalistii pe strãzile din spatele Bibliotecii Municipale „Stroe Belloescu”, care sunt desfundate si neîngrijite de ani de zile, promitând cã acestea vor fi primele strãzi pe care le va face în mandatul sãu, dacã va ajunge primar.

Vineri, 25 mai, candidatul PP-DD Bârlad la fotoliul de primar al Bârladului, Andrei Daniel, a convocat o conferintã de presã la fel de neobisnuitã ca si celelalte din campania sa electoralã. De data aceasta, a chemat jurnalistii pe strada „Câmpia Libertãtii”, care se aflã la vreo 500 de metri de Primãria Bârlad, si nu este asfaltatã, are gropi mari si, cum abia plouase, strada arãta exact ca o baltã … în care Andrei Daniel a încercat chiar si sã pescuiascã. „Uite, nea Titi, aici în spatele Casei de Apã, cum aratã Bârladul în plin centru! Oamenii de aici plãtesc impozite pentru zonã 0. Bãi, Titi, ia uite, în orasul european Bârlad, în ce stare ne-ai adus dupã opt ani de zile! Vã place, bârlãdeni? Sunteti datori sã-l votati pe nea Titi! Ar trebui sã aducem repede niste flori, cã asa face nea Titi, pune flori imediat”, a spus Andrei Daniel, dupã care s-a suit pe o cãrutã si a arãtat „cum pleacã nea Titi de la Primãrie”. Culmea este cã în câteva minute au venit si florile, cu care Andrei Daniel a „ornat” apa de pe strada „Câmpia Libertãtii”.

Miting blocat de politie si Primãrie

Andrei Daniel a dorit sã prezinte „niste ilegalitãti grave, grave, grave, din partea unei institutii importante a statului si a unei persoane care reprezintã aceastã institutie. Este vorba despre Politia municipiului Bârlad si de persoana domnului comandant Chelaru. Noi am solicitat, pe data de 23 mai, o autorizatie la Primãrie prin care dorim sã facem un miting anti-spagã, pentru cã dorim sã scãpãm de coruptul ãsta de Constantinescu, pentru cã au furat tot, si am fãcut aceastã adresã, predatã la Primãrie pe 23 si au înregistrat-o pe 24! O încãlcare a legii! Am mers la domnul Chelaru la Politie si tot pe 23 am depus adresa de organizare a mitingului însã am primit urmãtorul rãspuns în care se spune cã adresa noastrã este tot pe 24 depusã! Iar conform legii trebuia sã depun la primãrie o cerere cu cel putin trei zile înainte. Eu am depus pe 23 mai ca sã fac pe 26 mai miting, dar dacã ei au înregistrat-o pe 24, nu mi-au dat voie sã organizez! Pentru aceasta, voi face o reclamatie la IGPR, la Ministerul de Interne, la Presedentie, sã vinã un control pentru cã el a fãcut fals si uz de fals, primind hârtia pe 23 si înregistrând-o pe 24 mai! Aici suntem dupã 20 de ani! O sã facem cerere pentru organizarea unui miting pentru data de 1 iunie, când vine domnul Dan Diaconescu la Bârlad. Sunt consternat! Nu mai avem voie sã ne exprimãm opiniile din cauza acestor oameni care au pus stãpânire pe oras, domnule!” a spus Andrei Daniel.

„Sondajele i-au speriat, sunt pe primul loc!”

Andrei Daniel a prezentat opiniei publice si rezultatele unor sondaje, efectuate la nivel de Bârlad, pentru functia de primar. „Mã blocheazã peste tot, mi se interzice accesul la televiziune, pentru cã au venit sondaje. Iatã rezultatele: PNL are urmãtorul rezultat -sunt la egalitate cu Titi! Asa cã au blocat tot si nu mã mai lasã la televiziune chiar dacã am zis cã plãtesc dublu fatã de ceilalti candidati. PSD-ul are si el sondajul lui – sunt peste Titi cu 2-3 procente! Iatã cã am aflat cã vor sã-l retragã pe Boros din competitie ca sã-i maximizeze scorul lui Titi la final! Si m-au sunat si pe mine de la PP-DD Bucuresti si mi-au zis <<Felicitãri, conform sondajului nostru, aveti 5 – 6 procente peste actualul primar al Bârladului>>!”, a spus Andrei Daniel.

Andrei Daniel va avea propria emisiune la Conysat TV?

Supãrat cã nu este primit la douã din cele trei televiziuni locale, candidatul PP-DD Bârlad, Andrei Daniel, pentru functia de primar, a fãcut un contract de mânã, cu a treia televiziune, Conysat TV, pentru a avea, dupã 10 iunie, propria sa emisiune, la care va fi moderator, pentru o orã pe sãptãmânã si unde va putea sã-si aducã orice invitati, cu conditia sã respecte deciziile CNA. Contractul de colaborare a fost semnat ca martori de ceilalti jurnalisti prezenti la întocmirea acestuia! Conferinta s-a încheiat cu un periplu pe Fundãtura Stroe Belloescu, unde a împãrtit materiale electorale.

Invitatie la dezbatere, refuzatã!

Andrei Daniel, presedintele PP-DD Bârlad si totodatã purtãtorul de cuvânt al Organizatiei Judetene PP-DD Vaslui, i-a invitat pe toti reprezentantii partidelor duminicã, 27 mai, la Casa de Culturã a Sindicatelor „George Tutoveanu” din Bârlad, la ora 11.00 „pentru a lãmuri toate problemele politice si pentru a dezbate mãsurile pentru care ar trebui sã optãm dacã ne dorim un viitor prosper pentru oras si pentru cetãteni”, a sunat invitatia datã de Andrei Daniel. Dar, surprizã, ieri la Casa de Culturã a Sindicatelor Bârlad nu a venit niciun reprezentant al niciunui partid politic! Singurul prezent a fost Nechita Tiberiu, care candideazã ca independent pentru functia de consilier local. Nechita Tiberiu si Andrei Daniel, au fost si colegi de clasã si, ieri, cei doi au discutat mai mult timp, în particular, câteva probleme legate de Bârlad si proiectele pe care le au pentru acest oras.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

15 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.