În Elveția a apărut “militarul de canapea”. Mii de recruți își încep instrucția de acasă

Pentru a diminua riscul de propagare a COVID-19 în cazărmile sale, armata elveţiană a decis ca mai multe mii dintre recruţii săi să-şi înceapă serviciul militar la domiciliu, potrivit AFP.

În aceste vremuri de pandemie “este soluţia ideală care se impune”, a declarat Daniel Reist, purtător de cuvânt al armatei elveţiene.

Considerată unul dintre stâlpii de susţinere ai naţiunii, armata elveţiană este organizată ca o miliţie: încadraţi de câteva mii de profesionişti, recruţii trebuie să efectueze un serviciu militar de minimum patru luni, înainte de a fi chemaţi în fiecare an să participe la perioade de câte trei săptămâni de antrenament.

În acest an, circa 15.000 de tineri elveţieni şi elveţience urmează să-şi efectueze serviciul militar, numit şi “şcoală de recrutare”

Dar în cazul sosirii masive printre aceşti tineri a unor contaminaţi de COVID-19, armata se teme că nu va avea capacitatea să se ocupe de ei.

Intrarea fizică în şcoala recruţilor se face deci “eşalonat cu scopul de a se asigura ca fiecare recrut al cărui test la COVID-19 este pozitiv să fie îngrijit în mod optim şi ca măsuri de izolare şi carantină adecvate să poată fi aplicate”, explică Departamentul federal al apărării într-un comunicat.

Un prim grup cuprinzând în special “recruţi sanitari”, a căror mobilizare este considerată ca mai urgentă pentru a susţine eventual trupele deja mobilizate pe lângă personalul civil în spitalele elveţiene, va intra în cazarmă de luni.

O treime dintre recruții din acest an face instrucție de acasă timp de trei săptămâni

Dar circa 5.000 din cei 15.000 de recruţi din acest an îşi vor începe instrucţia de acasă timp de trei săptămâni, înainte de a putea să intre la rândul lor în cazărmi. Un fel “teleserviciu militar” sau aşa cum a titrat ironic cotidianul Le Temps din Lausanne “Apariţia militarului de canapea”. …https://www.digi24.ro/stiri/externe/in-elvetia-a-aparut-militarul-de-canapea-mii-de-recruti-isi-incep-instructia-de-acasa-1435426
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ