spot_img
14.8 C
Vaslui
04-iun.-2023

În fata secetei, rugãciunile preotilor si ale credinciosilor pentru ploaie rãmân ultima nãdejde!

spot_imgspot_img
- Advertisement -

DIFICIL… Seceta care persistã în judetul Vaslui si care afecteazã culturile de la o zi la alta îi face pe tot mai multi vasluieni sã se întoarcã la puterea rugãciunilor pentru ploaie. Oamenii spun cã prin sate au început sã sece si fântânile, iar vara este abia la început. În parohia Bogdãnita, preotul si credinciosii a fost fãcutã ieri o rugãciune pentru ploaie, iar imaginile de acolo sunt emotionante. „Din aprilie pânã azi a plouat doar 5 l/m. În ultima vreme am auzit cã tot mai multe fântâni seacã. Nu se anuntã ploi prea curând, dar credinta e mare si poate ne aude Dumnezeu si pe NOI”, au spus credinciosii. Si la acumularea Solesti, principala sursã de apã a locuitorilor din municipiul Vaslui, e jale. La cãlugãr apa mãsoarã 131 de centimetri, iar specialistii spun cã în acumulare mai sunt doar 4 milioane de metri cubi de apã.

Slujbã la Bogdãnita

La Bogdãnita, de pildã, ieri preotul si credinciosii s-au rugat împreunã pentru ca seceta sã înceteze si sã plouã peste tot, acolo unde este mare nevoie de apã. „Azi s-a fãcut Rugãciune pentru ploaie la Biserica Bogdãnita din Parohia Bogdãnita. Din aprilie pânã azi a plouat doar 5 l/m. În ultima vreme am auzit cã tot mai multe fântâni seacã. Sunt zone din comunitate care nu au o sursã de apã si sunt nevoiti sã care cu bidoanele de pe unde pot. Râuri în care cândva ne scãldam au secat. La noi încã este bine, dar ne-am omorât spatele cu cãratul apei acolo unde nu am putut pune picurãtori. De douã sãptãmâni, prognoza meteo a tot arãtat cã plouã si când se înnora un pic era mare bucurie. Nu a tinut mult, cãci a picurat cât sã ia praful. Dupã o iarnã secetoasã, am intrat într-o varã la fel si tot ce ne rãmâne e sã ne rugãm. Este primul an în care eu am prins la bisericã aceastã rugãciune de ploaie. Cu mic, cu mare ne-am adunat sã ne rugãm. Nu se anuntã ploi prea curând, dar credința e mare si poate ne aude Dumnezeu si pe NOI”, a spus Anca, unul dintre credinciosii care s-au rugat pentru ploaie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. UĂI da proşti mai sunteţi bubuie prostia în voi …SLUGILE perfecte pentru borfaşii ticăloşi din politica oasluianna vă meritaţi soarta din plin .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.