În județul Vaslui, de la începutul pandemiei au decedat 508 persoane! (TABEL)

DECESE… Direcția de Sănătate Publică Vaslui anunță că pe teritoriul județului au fost confirmate 508 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 care și-au pierdut viață

STATISTICĂ… Situația epidemiologică la nivelul județului Vaslui astăzi, 16 iunie 2021, conform informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Vaslui, se prezintă astfel – 15.976 de cazuri confirmate cu noul coronavirus (cu locul de infectare în județul Vaslui), din care 6.661 de internări. Sunt 20 de persoane internate în spital în momentul de față: 18 pe secții (asimptomatici 0, forme ușoare 0, forme medii 5, forme severe 13) și 2 în ATI (intubați 0, pe masca CPAP 0). De la începutul pandemiei s-au înregistrat 508 de persoane decedate. Sunt 15.428 de persoane vindecate, iar 20 de persoane sunt pozitive la domiciliu, fiind asimptomatici.

În ultimele 14 zile s-au înregistrat în tot județul doar 40 de noi îmbolnăviri (cu 2 mai puțin ca luni) și un singur deces în ultimele 7 zile. Incidența cumulativă a Covid-19 în tot județul este 0,08, tinzând spre zero. La nivel de unități administrative, în județul Vaslui situația a rămas aceeași ca și ieri. Din 86 de Unități Administrativ Teritoriale (UAT-uri) care compun județul Vaslui, 72 sunt cu incidența zero! Doar un singur UAT (comuna Fruntișeni) are incidența 1,65, „beneficiind” de câteva restricții, 13 UAT-uri au rata incidenței între 0,59 și 0,02.

Vă mai prezentăm și care este rata incidenței cumulative în municipiile și orașele din județ: municipiuul Huși, precum și orașele Negrești și Murgeni au zero incidența cazurilor de Covid la 1000 de locuitori, deci nicio persoană nu este infectată, iar în Municipiul Vaslui rata incidenței este 0,02 la 1000 de locuitori, adică doar 3 cazuri noi de Covid în ultimele 14 zile. În Bârlad, rata este de 0,31 la mia de locuitori, fiind confirmate pozitive 21 de persoane (cu 2 mai puțin ca ieri).

Măsuri de protecție ale IPJ și ITJJ Vaslui

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii COVID – 19. În cursul zilei de 15 iunie a.c., peste 105 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au desfășurat 4 acțiuni și misiuni specifice. S-au verificat/legitimat peste 160 de persoane, cu privire la modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse. De asemenea, peste 55 de obiective de interes și societăți comerciale, precum și peste 35 de mijloace de transport au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de Alertă.

“Multumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă. Polițiștii vasluieni acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.”, a menționat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

În acelașI timp,efective ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui acționează în sistem integrat alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, sub coordonarea Instituției Prefectului – județul Vaslui pentru verificarea respectării măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului coronavirus. Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui, pentru prevenirea și combaterea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus și pentru impunerea normelor legale pe timpul Stării de Alertă, în ultimele 24 de ore, a executat 24 de misiuni, a folosit 49 de efective. Nu s-au aplicat sancțiuni contravenționale conform Legii 55/ 2020. De asemenea, Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui recomandă cetățenilor să poarte masca de protecție în locurile aglomerate, magazine, piețe, mijloacele de transport în comun, etc. precum și în toate spatiile publice din localitățile unde, prin hotărârile adoptate la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgentă Vaslui, s-a instituit această măsură obligatorie.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ