În județul Vaslui doi pacienți au murit infectați cu Covid 19, deși aveau administrată prima doză de vaccin (DOCUMENT)

DUBLĂ MĂSURĂ… Direcția de Sănătate Publică comunică în fiecare zi numărul persoanelor care se vaccinează împotriva COVID-19, nu și pe cel al cazurilor care se pricopsesc cu virusul după vaccinare

OMERTĂ… Andrei Zaharia nu este singurul vasluian care moare după ce face vaccinul anti-COVID-19. Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), în județul Vaslui au mai fost două decese post-vaccinare, despre care autoritățile sanitare nu au scos o vorbă. Vorbim de două persoane cu vârsta de 88 de ani, respectiv 76 de ani, care au pierdut lupta pentru viață după ce s-au vaccinat cu serul de la Pfizer. Conform acelorași surse, de la începutul campaniei de vaccinare și până pe 15 martie, 104 persoane din județul Vaslui s-au îmbolnăvit de COVID-19 după ce și-au administrat serul împotriva virusului din China.

Răspunsul unei solicitări înaintată de către colegii de la flux24.ro către Institutul Național de Sănătate Publică zguduie din temelii ceea ce se credea despre beneficiile vaccinurilor anti-Covid-19. În adresa trimisă de INSP se comunică jurnaliștilor că de pe 4 ianuarie, de când a început campania de vaccinare și până pe 15 martie, în România s-au înregistrat nu mai puțin de 89 de decese ale unor persoane care se vaccinaseră împotriva COVID-19. Cele mai multe cazuri au fost în județele Timiș (9), Bihor (8), Maramureș (8), Suceava (5) și Iași (5). Județul Vaslui figurează și el în această statistică, cu două decese, ale unor persoane în vârstă, de 88 de ani, respectiv 76 de ani, care înainte de a deceda își inoculaseră serul de la Pfizer. Scandalos în cazul acestor 89 de decese este că ele au fost ținute la secret, fiind divulgate abia după ce presa a făcut solicitări scrise către instituțiile abilitate. Acest lucru nu se întâmplă în țările din vestul Europei, unde autoritățile sanitare comunică cât se poate de deschis cu populația și iau măsuri de la apariția primelor probleme. România se pare că încearcă să “împrumute” din străinătate doar restricțiile severe, nu și respectul față de cetățeni.

104 vasluieni, confirmați pozitiv după ce și-au făcut vaccinul anti-COVID

Conform acelorași surse oficiale, până la data de 15 martie 2021, nu mai puțin de 8.157 de persoane vaccinate împotriva coronavirusului au fost confirmate ulterior pozitiv. Dintre acestea, 6.376 au fost vaccinate cu Pfizer, 453 cu Moderna și 1328 cu AstraZeneca. Din totalul celor 8.157 de persoane confirmate pozitiv după vaccinare, 104 sunt din județul Vaslui. Dintre acestea, 82 făcuseră vaccinul Pfizer, 6 Moderna și 16 AstraZeneca. Cele mai multe reconfirmări au fost înregistrate în județele Timiș (673 persoane), Cluj (511 persoane) și București (1345 persoane).

Niciun pat liber la ATI

Direcția de Sănătate Publică Vaslui a transmis, miercuri după-amiază, situația epidemiologică în județul nostru. Astfel, ieri, în spitale erau internate 274 de persoane, dintre care 254 pe secții (26 cu forme ușoare, 111 cu forme medii și 117 cu forme severe). Alți 20 de pacienți se află internați în secția Anestezie Terapie Intensivă , trei dintre ei fiind intubați, iar 11 conectați la mască de oxigen. În ultimele 24 de ore, în județul Vaslui s-a înregistrat un singur deces. Autoritățile sanitare au transmis că miercuri după-amiază, toate paturile ATI din județul Vaslui, alocate cazurilor COVID-19, erau ocupate. Conform acelorași surse, localitățile cu cea mai ridicată rată de infectare sunt Epureni (4 cazuri la mia de locuitori), Bârlad (3,9 cazuri), Crețești (3,5), Pochidia (2,8), Banca (2,6) și Coroiești (2,5).
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ