spot_imgspot_img
9.6 C
Vaslui
26-apr.-2024

În judetul Vaslui, zece salariati tin în spate 14 pensionari

- Advertisement -

LA COADÃ… O evaluare a Institului National de Statisticã aratã cã cele mai mari pensii din tarã în primul trimestru al anului au fost de 2.118 lei în judetul Hunedoara, 2.017 lei în Bucuresti si 1.886 lei în judetul Brasov. Cele mai mici pensii medii sunt de 1.269 lei în judetul Botosani, 1.276 lei în judetul Giurgiu si 1.296 lei în judetul Vrancea. În judetul Vaslui, raportul dintre salariati si pensionari este printre cele mai dezechilibrate din tarã, de 14 pensionari la 10 salariati.

Pensia medie lunarã a crescut cu 16%, în primul trimestru al acestui an, comparativ cu perioada ianuarie-martie 2020, aratã Institutul National de Statisticã (INS). Pensia medie de asigurãri sociale de stat a crescut cu 16,2%. Pe de altã parte, comparativ cu trimestrul I al anului precedent, numãrul mediu de pensionari a scãzut cu 34.000 de persoane, iar cel al categoriei apartinând asigurãrilor sociale de stat a scãzut cu 5.000 de persoane. Comparativ cu ultimul trimestru al anului 2020, numãrul mediu de pensionari a fost în scãdere cu 24.000 de persoane, iar numãrul mediu de pensionari de asigurãri sociale de stat a fost în scãdere cu 14.000 de persoane, aratã un comunicat al De asemenea, comparativ cu trimestrul IV al anului 2020, pensia medie lunarã si pensia medie de asigurãri sociale de stat a crescut faṭã de trimestrul precedent, cu 0,9% si respectiv cu 0,4%.”Raportul pe total dintre numãrul mediu de pensionari de asigurãri sociale de stat si cel al salariatilor a fost de 9 la 10; acest raport prezintã variatii semnificative în profil teritorial, de la numai 4 pensionari la 10 salariati în judetul Ilfov, la 16 pensionari la 10 salariaṭi în judetul Teleorman, 15 la 10 în judetul Giurgiu si 14 la 10 în judetele Botosani si Vaslui”, aratã INS. Si pensia medie de asigurãri sociale de stat a variat cu discrepante semnificative în profil teritorial, ecartul dintre valoarea minimã si cea maximã fiind de 849 de lei (1269 lei în judetul Botosani, 1276 lei în judetul Giurgiu, 1296 lei în judetul Vrancea fatã de 2118 lei în judetul Hunedoara, 2017 lei în Municipiul Bucuresti si 1886 lei în judetul Brasov).

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

  1. Politicienii si numai politicienii sunt de vina, toți care au fost pana acum la guvernare.
    Erau doar câteva categorii care ieșeau la pensie înainte de termen.
    Acum sunt grupa mare.
    Dacă le-ar fi ținut în frâu pe alea sa nu mărească personalul și sa nu mai adauge alte categorii nu se ajungea aici.
    De parca nu era destul de aberant și asa au băgat în sistem și pensionari fără contribuții din R Moldova.
    Cine are atâția bani ?
    Fondul de pensii avea excedent după revoluție, acum bate vântul și se împrumută.

    • iezact, articol cu bătaie pentru pensionarea la 70 ani.
      Asta e articol propaganda de partid nu de presa, va înșelați dacă credeți ca e altceva, nu se vede?, vai ce greu e dar nu spun nimic din ce cauza, trebuie sa acceptam pensionarea la 70 ani ca nu se poate altfel.
      Ce mooie o sa-si ia tovarasii

  2. Dacă vor mai mulți cotizanti să angajeze în locul celor care cumulează pensia cu salariu de la stat, numai la Bârlad s-ar diminua cu 7procente.

  3. GOGULE, te străduiești din răsputeri sa demonstrezi ca ești Gâgă fără sa ai habar de ce este aia contributivitate, despre exodul forței de munca din județ în anii 1960- 1989, ce este acelasi tip exod după ’89. Ai tu habar, în lipsa unui fond de administrare privat ( lăsăm deoparte faptul ca nu era posibil), ce s-a făcut cu acele contribuții ale oamenilor și din ce bani s-au construit atâtea de care tu ai beneficiat și acum faci pe dișteptul? Mărețele realizări ale din trecut, apartamentul ala înghesuit în care ai crescut încorporează în el contribuiți ale bunicului tău și numai. Nu ma crezi întreabă pe Flavius Gheorghies dacă apartamentul părinților nu a fost cumpărat mai apoi pe o suma modica ca mai tot romanul. Te joci cu logica cu un infantilism hastagian veritabil încercând sa justifici incapacitatea dreptacilor aflați la guvernare. Romanii au asteptat cu multa speranța și după ’96, și după 2004 iar de primit au primit ce oferă și ăștia de acum. Rahat, coane Fănică. Sictirit!

  4. „Omorâții că sunt o povară”… Și ei v-au ținut în spate, până să ajungeți salariați,spunea un cititor al articolului ,are dreptate.
    Numai cei ce nu gândesc pot spune ca salariații ii țin în spate ,ei au contribuit cu multi bani și unii primesc pensii mici .
    Noi toți ținem în spate hoții cu pensii speciale

  5. Titlul poate fi considerat jignitor de beneficiari, dar de fapt acesta este adevarul.

    Pensionarii sunt platiti din bugetul de pensii care se aduna de la cei care muncesc in prezent. Sumele pe care ei le-au platit catre pensii cand au fost in campul muncii, le-au papat Iliescu si camarila, ca de aia suntem unde suntem.

    Noi cei care muncim suntem din ce in ce mai putini. Ori cei care ii mint toata ziua cu pensiile pe la televizor doar se folosesc de ai, cand de fapt problema e ca trebuie impartita o mamaliga din ce in ce mai mica iar pensiile sa fie din ce in ce mai mari ceea ce… e ilogic!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.