spot_img
30.1 C
Vaslui
21-iul.-2024
spot_img

IN MEMORIAM – Profesor ROMEL VICOL

- Advertisement -

Remarcabilă personalitate a învățământului vasluian, profesor emerit, director de unitate şcolară  de nivel   gimnazial, profesional,  liceal şi postliceal, ordonator terţiar de credite, expert și metodist în cadrul Direcţiei Generale de Control, Juridic, Audit a  Ministerului Educaţiei și fondator de școală, Romel Vicol, născut în comuna Vutcani, judeţul Vaslui, la 22 mai 1947, s-a stins din viață astăzi, 21.09.2023.

A urmat cursurile Institutului Pedagogic Iaşi –Facultatea de matematică (1966-1970), a dobândit licența în cadrul Universitatii Bucureşti – Facultatea de Matematică- Mecanică (1976-1980) și s-a specializat prin studii postuniversitare de Master  la Universitatea Tehnica „Gh. Asachi” Iasi – CRIAP 2 – Centrul Regional de Instruire in Administrarea Afacerilor Publice si Private (2006-2007).

Încă de la începuturile carierei în învățământ, calitățile didactice, de lider și foarte bun manager, l-au recomandat și a ocupat funcția de director de școală o vastă perioadă. Experiența excepțională în  managementul unităţii de învăţământ preuniversitar de nivel liceal şi profesional a culminat în perioada 1992-2011, când a deținut funcția de director al  Liceului ”Ștefan Procopiu” evidențiindu-se printr-o implicare desăvârșită și realizări uriașe la nivel instituțional, maximă seriozitate, exigență în privința calității învățământului  și inovație educațională, cu un palmares de neegalat pe plan local, national și european:

  • 21 proiecte în cadrul Programelor finanţate de Comunitatea Europenă „Leonardo da Vinci” şi „Socrates” cu finalităţi de educaţie şi formare profesională
  • Certificarea ca “Şcoală Europeană”pentru a doua oara  de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Delegaţia Comisiei Europene
  • Premiul I pe țară pentru derularea de Proiecte in cadrul Programelor Europene de catre “Agentia Nationala pentru Programe Comunitare”
  • Proiect în cadrul Programului PHARE RO 2004-2006 – Coeziune Economică şi Socială- Componenta învăţămînt profesional şi tehnic
  • Parteneriate externe realizate cu ţări din Europa selectate în concordanţă cu domeniile de interes privind elaborarea şi înnoirea curriculum–ului, pregătirea şi calificarea forţei de muncă.

Cu reală gratitudine, un număr impresionant de directori de școală, cadre didactice, îi sunt  recunoscători pentru tactul cu care a împărtășit experiența sa didactică, de management educațional și al organizației școlare, în calitate de formator din cadrul SC ”CENTRUL DE FORMARE SI PERFECŢIONARE CONTINUA” SRL VASLUI.

A fost discipolul marelui academician, prof. univ. Radu Miron,  care i-a insuflat spiritul ştiinţific şi de cercetare în domeniul matematicii și în onoarea căruia, în anul 2011 a fondat Liceul ”Radu Miron” -Școala Postliceală Sanitară. Din dorința de a contribui activ și semnificativ la viața comunității, a implementat noi programe și proiecte europene de tip Erasmus+,  formare profesională inițială VET, oferind oportunități diverse  tinerilor absolvenți de liceu din comunitatea vasluiană, de la debutul itinerariului de pregătire a calificării și până la inserția pe piața muncii locale sau internaționale. Amprenta de fondator și director face ca identitatea Școlii Postliceale ”Radu Miron” să se bucure astăzi de aprecierea maximă a experților ARACIP și o foarte bună vizibilitate în peisajul organizațiilor coordonatoare a programelor Erasmus+.

Întregul colectiv de cadre didactice, elevi și colaboratori ai Scolii Postliceale Sanitare  ”Radu Miron”  îndreptăm un gând pios, cu apreciere,  recunostință și profunde regrete, către cel care a fost fondator de școală, formator, profesor, excepțional manager educațional, profesionist  dedicat, OM MINUNAT, modest, înțelept și cu un  suflet uriaș, director, profesor Romel Vicol.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei îndoliate!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Întregul colectiv de cadre didactice, elevi și colaboratori ai Scolii Postliceale Sanitare ”Radu Miron” îndreptăm un gând pios.

    Je, non…….
    Ich, nicht…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.