-5.3 C
Vaslui
07-feb.-2023

În noaptea de Revelion, medicii din Iași au făcut două transplanturi de rinichi

- Advertisement -

Vineri seara, 30 decembrie 2022, în jurul orei 23.00, o echipă de medici din care au făcut parte urologii Daniel Andone și Marius Ivănuță s-a deplasat la București, cu ambulanța, pentru a participa la operația de prelevare alături de echipele medicale care au recoltat organele. Au fost prelevați rinichii care au ajuns la Iași, ficatul care a rămas la București și inima care a ajuns în Elveția.

Echipa de urologi ieșeni s-a întors la Iași cu elicopterul, fiind începute în paralel și pregătirile pentru intervențiile de transplant, scrie Ziarul de Iași.

Compatibili pentru a primi rinichii au fost doi bărbați din Vaslui, respectiv Iași. Unul dintre pacienți are 44 de ani, era cunoscut cu boală genetică polichistică și se afla în program de dializă de la începutul anului 2022. Al doilea bărbat, în vârstă de 46 de ani, suferea de boală cronică de rinichi și începuse ședințele de dializă în anul 2021…https://adevarul.ro/stiri-locale/iasi/in-noaptea-de-revelion-medicii-din-iasi-au-facut-2231647.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.