În plină criză, o companie cu tradiţie de peste 120 de ani construieşte o nouă fabrică în România şi angajează personal

Cel mai mare producător român de materiale de construcţii va construi o nouă fabrică în cadrul Parcului Industrial TeraPlast din Sărăţel, jud. Bistriţa-Năsăud, a anunţat compania, precizând că investiţia se ridică la aproape 10 milioane de euro. „Grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcţii, va construi o nouă fabrică în cadrul Parcului Industrial TeraPlast din Sărăţel, jud. Bistriţa-Năsăud. Proiectul pentru noua unitate de producţie are o valoare totală de 9,8 milioane de euro. Produsele fabricate în noua unitate sunt destinate reţelelor de apă, irigaţii şi gaz”, a anunţat luni compania.

Investiţia include atât realizarea de construcţii noi, cât şi achiziţionarea de echipamente de mare productivitate. Pentru realizarea acesteia, TeraPlast a depus un proiect de investiţii în cadrul schemei de ajutor de stat.

„Divizia de mase plastice a înregistrat rezultate record în 2020. Estimăm, pentru 2020, un profit net de 9 milioane de euro, de 4 ori mai mare decât cel din 2019, în contextul unei cifre de afaceri de 94 milioane de euro. Creşterea capitalizării bursiere reflectă această  evoluţie. În total, proiectele depuse în cadrul schemei de ajutor de stat se ridică la 32 milioane de euro şi la maturitate vor genera o EBITDA de 8,6 milioane de euro.   Dorim ca prin aceste proiecte să compensăm în mare măsură vânzarea diviziei Steel, care a contribuit anul trecut cu 11 milioane de euro la EBITDA consolidată a grupului. Producem în România şi ne aducem contribuţia la echilibrarea balanţei comerciale, care în 2019 a fost de 17,28 miliarde de euro. Vom crea noi locuri de muncă şi vom răspunde mai bine cererii din piaţă. a declarat Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

Citeste mai mult: adev.ro/qjvyvr
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ