spot_imgspot_img
3.5 C
Vaslui
21-feb.-2024

În primele opt luni din acest an, 22 de persoane au murit în accidente rutiere pe soselele din judet! (FOTO)

- Advertisement -

ALEGE VIATA …Actiunile politistilor de la rutierã au drept scop prevenirea evenimentelor grave din trafic, iar respectarea regulilor de circulatie de cãtre toti cetãtenii ar reduce semnificativ tragediile care se întâmplã în jurul nostru. Desi statistica de la nivel national ne aratã cã numãrul si consecintele accidentelor rutiere sunt în scãdere, dramele care se întâmplã pe drumurile din tarã ne cutremurã de fiecare datã. De aceea, politistii fac un apel la toti participantii la trafic sã circule cu respectarea legii – doar asa putem fii cu totii în sigurantã. În perioada 1 ianuarie – 31 august 2022, la nivel judetean, au fost înregistrate 376 de accidente, soldate cu decesul a 22 de persoane, rãnirea gravã a 70 si rãnirea usoarã a altor 418 persoane.

Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave au fost abaterile biciclistilor, fiind înregistrate 12 accidente, soldate cu rãnirea gravã a 12 persoane si neadaptarea vitezei de deplasare la conditiile de drum, fiind înregistrate 8 accidente, soldate cu decesul a 2 persoane si rãnirea gravã a altor 7. De asemenea, printre principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave sunt si traversare neregulamentarã, rezultând 8 accidente, soldate cu decesul a 4 persoane si rãnirea gravã a altor 4, conducerea sub influenta alcoolului, fiind înregistrate 7 accidente, soldate cu decesul a 2 persoane si rãnirea gravã a altor 8 si alte abateri sãvârsite de conducãtorii auto, fiind înregistrate 5 accidente, soldate cu decesul a 6 persoane si rãnirea gravã a altor 9. Accidentele produse pe fondul primelor cinci cauze reprezintã 55,5% din totalul accidentelor rutiere grave.

Actiuni de control

Au fost organizate 94 actiuni, dintre care 25 pentru verificarea respectãrii regimului legal de vitezã; 16 pentru verificarea respectãrii legalitãtii transportului rutier public de marfã si persoane; 11 pentru depistarea conducãtorilor auto ce conduc vehicule sub influenta alcoolului sau a altor substante; 8 actiuni de tip BLITZ, 7 pentru reducerea riscului rutier; 5 vizând acordarea prioritãtii de trecere a autovehiculelor sau pietonilor; 5 pentru indisciplina pietonilor, 8 pentru respectarea regulilor de circulatie de cãtre biciclisti, trotinete electrice si vehicule cu tractiune animalã; 3 pentru verificarea regulilor privind manevra de depãsire si 14 alte genuri de actiuni. Astfel, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002, pânã la 31 iulie a.c., au fost aplicate 18.781 de sanctiuni, dintre care 516 pentru indisciplina pietonilor, 5.609 pentru nerespectarea regimului legal de vitezã, 190 pentru neacordarea prioritãtii de trecere, 734 pentru indisciplina biciclistilor si 262 pentru conducere sub influenta alcoolului. De asemenea, au fost retinute 2.479 de permise de conducere si retrase 945 de certificate de înmatriculare/înregistrare. Printre cauzele care au condus la retinerea permiselor de conducere, enumerãm: 1.002 pentru nerespectarea regimului legal de vitezã, 324 pentru consumul de alcool (contraventie), 219 pentru neacordare prioritate de trecere si 303 pentru depãsiri neregulamentare. Totodatã, au fost constatate 355 de infractiuni la regimul rutier, dintre care 154 reprezentând alcoolemie peste limita admisã, 159 sunt infractiuni de conducere fãrã permis, 20 de infractiuni de conducere a unui vehicul neînmatriculat, 9 infractiuni de refuz recoltare probe biologice si 13 pentru alte abateri. Actiunile politistilor pentru siguranta rutierã vor continua.

 ALEGE VIAȚA!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.