În țara fără meseriași, o profesoară face naveta 100 km pe zi ca să-i țină pe viitorii mecanici auto la școală

 Înainte de a fi profesor, Aurelia Dascălu a lucrat în domeniul tehnicii medicale. „Întotdeauna, în anii cât umblam cu trusa de unelte după mine, am trăit cu senzaţia că e doar provizoriu, că nu asta e chemarea mea”. În anii tranziţiei, Aurelia s-a reorientat profesional. A absolvit ştiinţe economice şi a început munca la catedră. Acum predă discipline economice la Liceul Tehnologic „Jacques M. Elias” din Sascut, Bacău și se luptă să-i convingă pe părinții din zonă să-și lase copiii la școală pentru a învăța o meserie. Sascutul este o comună cu 1.800 de locuitori. La sfârşitul secolului XIX, aici era înfiinţată prima fabrică de zahăr din România. Între timp, industria locală a virat de la zahăr către lapte şi către comerţul cu amănuntul.

Profesori navetişti

Din Bacău, în zilele de şcoală în scenariu verde, Aurelia Dascălu vine la liceu cu autobuzul, 46 de kilometri. Drumul de întors e mai greu, pentru că sunt puţine curse. „Ne grupăm mai mulţi colegi la o maşină sau aşteptăm la ocazie”, spune profesoara. E o femeie cu aparenţă firavă, cu păr lung, cărunt, cu ochi mari. Copiii n-au cruţat-o, în primii ani la catedră.
Citeşte întreaga ştire: În țara fără meseriași, o profesoară face naveta 100 km pe zi ca să-i țină pe viitorii mecanici auto la școală
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ