spot_img
27.3 C
Vaslui
16-iul.-2024
spot_img

In vacanta, dar la scoala!

- Advertisement -

GHINION Cursurile desfãsurate în scolile din judetul Vaslui sunt date peste cap de gripa gripã. Dupã ce Liceul” Stefan Procopiu” a fost închis din cauza confirmãrii unor cazuri de îmbolnãvire cu virusul AH1N1, zilele trecute s-a luat hotãrârea de a recupera orele pierdute în prima sãptãmânã din vacanta de iarnã.

Gripa porcinã e de vinã!

Grupul Scolar “Stefan Procopiu” din Vaslui a avut cursurile suspendate pentru sapte zile din cauza diagnosticãrii a cinci cazuri de gripã porcinã. Pentru a recupera materia pierdutã, conducerea unitãtii scolare a hotãrât sã îi cheme pe elevi la scoalã în timpul vacantei de iarnã. Conducerea liceului a considerat cã în zilele de sâmbãtã vor chema elevii la scoalã pentru recuperãri, însã, aceastã mãsurã a fost luatã abia dupã ce s-a discutat în prealabil cu profesorii de la clase si cu elevii în cauzã. Problema este cã timpul scurt pânã la vacanta de iarnã nu permiteau recuperarea materiei pierdute pãnã la vacanta de iarnã, ci abia dupã. Asa se face cã recuperãrile se vor face chiar în timpul vacantei, în perioada 14-18 decembrie. “Noi vom lua vacantã pe 18 decembrie. Asa cum stiti, scoala noastrã a fost închisã din cauza gripei. S-a reusit recuperarea orelor de cãtre elevii care au mai stat acasã o sãptãmânã din cauza primelor cazuri de gripã. Este fãcut un grafic, este afisat si pe site-ul institutiei noastre. Nu este de joacã, având în vedere cã la mijloc sunt si materii importante, cum ar fi cele pentru examene”, a declarat Romel Vicol, directorul Grupului Scolar industrial “Stefan Procopiu”.

“Nu se putea recupera altcumva materia pierdutã”

Faptul cã elevii liceului sunt nevoiti sã vinã la scoalã pe timpul vacantei,în timp ce toti elevii se aflã în vacantã din cauza concediului fortat al profesorilor, este privit ca pe un lucru normal de cãtre autoritãtile scolare. “Consider cã este normal sã se vinã la scoalã, chiar dacã este vacantã, pe motiv cã, timp de o sãptãmânã institutia de învãtãmânt a fost închisã din cauza gripei porcine. Nu se putea recupera altcumva materia pierdutã. Ca sã recuperezi cinci zile, ar fi trebuit ca timp de cinci sâmbete sã se învete, lucru neacceptat de cadrele didactice, mai ales cã, în fiecare sâmbãtã liceul Procopiu gãzduieste foarte multe activitãti. Este obligatorie recuperarea orelor, nu este un gest benevol”, a declarat Vasile Ursanu, inspectorul scolar general adjunct.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.