spot_imgspot_img
4.8 C
Vaslui
19-apr.-2024

Încã o interventie cu elicopterul SMURD în judetul Vaslui

- Advertisement -

Viata unei femei de 67 de ani, din comuna Viisoara, a fost salvatã ieri de interventia promptã a elicopterului SMURD Iasi, chemat de urgentã de medicii de la SAJ Vaslui. Femeia, Mãrioara Nãstase, se afla în comã din jurul orelor 11.00, când a fost solicitatã de cãtre familie Ambulanta de la Bârlad.

La sosirea medicilor urgentisti, acestia au constatat cã femeia este în comã, datoritã unui posibil accident vascular, provocat de hipertensiunea arterialã, boalã de care suferea bolnava, desi familia a bãnuit cã aceasta are “Zona Zoster”. Datoritã drumului greu, din cauza conditiilor de iarnã, timpul pânã când ar fi ajuns femeia la Iasi, la un centru universitar specializat, cu ambulanta ar fi fost foarte mare. Conducerea SAJ Vaslui a luat legãtura cu Centrul de Telemedicinã Iasi, solicitând un elicopter pentru salvarea femeii. Ajuns la fata locului, echipajul SMURD a monitorizat pacienta aflatã în comã profundã si a executat manevre de resuscitare. Totodatã, pe tot parcursul misiunii, echipajele SMURD Iasi au transmis date referitoare la starea femeii la Centrul de Telemedicinã Iasi.

Premierã privind salvarea vasluienilor: Centrul de Telemedicinã Iasi

Este pentru prima datã când elicopterul SMURD Iasi aterizeazã într-o comunã vasluianã pentru a salva o viatã si acest lucru a fost posibil datoritã profesionalismului pilotilor de pe elicopter, a medicilor si asistentilor medicali urgentisti din Iasi si de pe ambulantele SAJ Vaslui. „Elicopterul vine atunci când cei de la Ambulantã, cei de la SMURD, ajung la caz, vãd despre ce este vorba, se fixeazã electrozii dispozitivelor din ambulantã pe pacient, semnalele biologice sunt transmise prin sistemul de telemedicină la centrul Regional Iasi (foto), unde un medic specialist de urgentã hotãrãste si, împreunã cu echipajul aflat la faţa locului, i-au decizia de a trimite, sau nu elicopterul”, a precizat medicul bârlãdean urgentist de pe ambulanta trimisã la cazul de la Viisoara. Diagnosticul este oferit în timp real de medicii de la centru care decid si unde trebuie transportat pacientul pentru a primi tratamentul adecvat în cel mai scurt timp. În ultimul an, în România, s-au efectuat peste 1000 de apeluri de telemedicinã în regim de urgentã, provenind de la 40 de spitale din tarã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.