17.4 C
Vaslui
05-oct.-2022

Încă o lovitură în Educație: cotizația sindicală a profesorilor revine pe statul de plată

- Advertisement -

Conducta de bani a sindicatelor va fi din nou alimentată cu banii profesorilor. 1% din veniturile vor fi reținute pe statul de plată

Sindicatele trebuie să-i convingă pe profesori să le aloce o parte din salariu. Contribuţiile se reţin pe baza unei cereri

În luna februarie a acestui an, când fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, a decis ca ministerul să nu mai colecteze bani în favoarea sindicatelor, liderii de sindicat au acționat în instanță această decizie, însă fără câștig de cauză.

Pe bază de cerere

La începutul acestei săptămâni, problema a fost soluționată printr-un ordin de ministru care prevede reținerea cotizației sindicale, în cuantum de 1% din venitul brut. Dacă până în februarie reținerea se făcea automat, pentru toate cadrele didactice, de data aceasta se va face pe baza unei cereri individuale.

Doar 10% mai contribuiau la bugetul sindicatelor

Modificarea are la bază un ordin de ministru comun, semnat de ministrul Educației, cel al Administrației și Internelor și cel al Finanțelor Publice.

Conform estimărilor, contribuția tuturor cadrelor didactice la bugetul sindicatelor se ridica la aproape 16 milioane de euro, anual. În perioada în care cotizația nu s-a mai reținut automat, au contribuit la acest buget în jur de 10% dintre profesori.

www.evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.