spot_img
19.1 C
Vaslui
03-iun.-2023

Încă o lună de “cazare” cu masă caldă și pat asigurat pentru frații Gheorghiu, acuzați de omor

spot_imgspot_img
- Advertisement -
BUCURIE…Prelungirea mandatului de arestare pentru frații Gheorghiu, acuzați de tâlhărie urmată de moartea victimei, poate fi un motiv de bucurie pentru cei doi. Vor avea, încă 30 de zile, cazare și masă.

CU REPETIȚIE…După retragerea contestației privind luarea măsurii arestării preventive, pentru Marcel Gheorghiu și fratele lui, Alexandru Valentin, o nouă veste bună a venit, ieri, din partea judecătorilor. Instanța a decis prelungirea arestului preventiv cu încă 30 de zile pentru cei doi frați, acuzați de tâlhărie calificată, urmată de moartea victimei. Astfel, suspiciunea că cei doi frați au comis oribilia faptă pentru a se bucura, în următoarea perioadă, de cazare și masă asigurată, prinde tot mai mult contur. Rămâne de văzut dacă și această decizie a judecătorilor vasluieni va rămâne tot fără contestație. Reamintin că frații Gheorghiu au ajuns în arest după ce, la jumătatea lunii septembrie, au tâlhărit și ucis pe Nicușor Stoianov, un hușean de 29 de ani.

De ceva vreme a fost lansată o ipoteză șocantă conform căreia frații Gheorghiu au tâlhărit și ucis un om pentru a-și asigura cazarea și masa pentru o mai lungă perioadă de timp. Această ipoteză a fost lansată după ce frații Gheorghiu au renunțat la contestația formulată împotriva deciziei instanței de a emite, pe numele lor, a mandatului de arestare preventivă. În acest context, putem spune că magistrații Tribunalului Vaslui au venit cu vești bune pentru Marcel și Alexandru Valentin Gheorghiu când au decis prelungierea mandatului de arestare cu încă 30 de zile. Rămâne de văzut ce atitudine vor avea cei doi frați și dacă va exista sau nu o contestație care să ajungă pe masa magistraților Curții de Apel. După tragedia petrecută în blocul de pe strada Ștefan cel Mare din Huși, în care Nicușor Stoianov a fost ucis de frații Gheorghiu, veniți să tâlhărească cu cuțitul în mână, au fost, într-adevăr, unii care au spus că indivizii și-au dorit, de fapt, să ajungă în închisoare, mai mult decât să fure bani si bunuri. Apropierea iernii iar i-ar fi prins pe drumuri și controbăind prin containerele de gunoi, așa că o cazare sigură, încălzită și cu hrană caldă era tot ceea ce au urmărit cei doi indivizi. După comiterea faptei nu au fugit prea departe, așa că au așteptat Poliția, care i-a reținut, fiind apoi arestați preventiv. Avocații din oficiu și-au făcut datoria, contestând măsura arestului preventiv, fie si ca formalitate îndeplinită, însă cei doi tâlhari în favoarea cărora s-a realizat demersul nici nu au vrut să audă de o eventuală libertate, asa că și-au retras contestatiile. „Era clar că instanța nu va admite niciodată o asemenea contestatie, să lase în libertate doi indivizi cercetati pentru tâlhărie calificată, urmată de moartea victimei. Numai că era firesc să fie lăsată decizia instanței să stabilească asta. Dacă ei si-au retras contestatiile, este dovada că le e bine acolo unde sunt si nu au riscat, putem spune, să fie – prin absurd prespunând, lăsati în libertate pentru cercetări”, spuneau avocații. De altfel, ciudat rămâne și faptul că unul dintre agresori a înjunghiat victima după ce acesta le-a deschis usa apartamentului, cerându-le să plece imediat din locuintă, iar ei în loc să fugă, dacă tot li se dădea acest prilej, ei s-au întors spre victimă si au băgat cutitul în ea. „Pot fi multe variante, poate fi de vină alcoolul, căci, se pare, erau beti în momentul atacului. Sau poate fi chiar dorinta de a comite o faptă gravă, nu ai de unde să stii ce poate fi în capul unor indivizi care dorm pe stradă si mănâncă de la gunoi. Acum, că poate nu au vrut să îl omoare, doar să îl rănească, e altceva. Cert este că toate aceste aspecte vor fi în detaliu stabilie de procurorul de caz”, au mai spus avocații.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.