spot_img
25.5 C
Vaslui
18-iul.-2024
spot_img

Încã o victimã a turturilor de la Paloda Bârlad! (foto)

- Advertisement -

INCREDIBIL Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã Vaslui sunt solicitati în aceastã perioadã pentru a îndepãrta turturii si zãpada de pe acoperisurile clãdirilor din orase. Desi îsi riscã viata la fiecare interventie, pompierii nu se dau în lãturi de la aceastã activitate si se urcã la zeci de metri înãltime pentru a da zãpada jos folosindu-se doar de o cange sau lopatã. În Bârlad au fost douã asemenea interventii, una fãrã victime, datoritã apelului fãcut la presã de locatarii unui bloc, iar a doua, cu o victimã, o femeie de 55 de ani cãreia i-a cãzut un turture în cap, ea fiind transportatã la spital pentru investigatii. Incidentul a fost tot la SC Paloda din Bârlad, unde exact acum o sãptãmânã a avut loc un accident mortal, o bucatã mare de gheatã ucigând un muncitor al acestei societãti.

Încãlzirea vremii a dus la topirea partialã a zãpezii si la despinderea turturilor care s-au format la streasina acoperisurilor. Fiind un real pericol pentru trecãtori, tot mai multi vasluieni, bârlãdeni sau huseni apeleazã la ajutorul pompierilor pentru a îndepãrta zãpada care riscã oricând sã alunece de pe acoperis, putând astfel rãni oamenii care trec în acel moment prin zonã. Telefoanele sunã încontinuu în dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã Vaslui pe aceastã temã. Din nefericire, pânã acum la Bârlad a avut loc un accident mortal (Vintilã Papuc, lovit de o bucatã de gheatã de câteva zeci de kilograme, la locul de muncã) la SC Paloda Bârlad, acum o sãptãmânã si ieri, încã un incident, la aceeasi societate.

O victimã norocoasã!

Pe trotuar, în jurul orelor 13.30, a fost rãnitã usor o femeie de 55 de ani, Atena A, cãreia i-a cãzut o bucatã de gheatã în cap. „Am fost chemati la fata locului si am gãsit o femeie rãnitã usor, practic nici nu se cunosta, dar avea tensiunea mare, de fricã probabil. Femeia ne-a spus cã i-a cãzut în cap o bucatã de gheatã dintr-un turture, acolo fiind un adevãrat pericol pentru trecãtori. Rãnile erau superficiale, practic nici nu se cunostea lovitura, dar femeia era hipertensivã, avea TA 22 si am dus-o la spital pentru investigatii”, ne-a precizat medicul Dan Ungureanu, care a fost de gardã la Ambulanta Bârlad. „În ultima perioadã, primim tot mai multe solicitãri pentru degajarea turturilor si a zãpezii de pe acoperis. Echipajele intervin cu autoscara mecanicã acolo unde sunt solicitati. În sãptãmâna care s-a încheiat au fost 34 de asemenea interventii la Bârlad, 11 la Vaslui si opt la Husi” ne-a Alina Poianã, purtãtorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Trecãtori norocosi!

Ieri, pompierii de la Detasamentul Bârlad au intervenit dimineatã, la orele 9.00, în zona Stadion Bârlad, pe strada “Republicii”, pentru cã o bucatã mare de zãpadã cu gheatã atârna periculos deasupra trotuarului pe unde circulau oamenii. Desi locatarii blocului au sunat la 112 pentru a primi ajutor, pompierii nu au intervenit decât atunci când politia localã le-a confirmat cã solicitarea este realã. „Noi nu putem interveni decât când ne este confirmatã situatia sesizatã de oficiali din cadrul Primãriei, pentru cã nu putem disloca o autospecialã la interventii nereale”, ne-a spus Alina Poianã. Asa cã locatarii au sunat un reprezentant al mass-media din localitate, care a anuntat serviciul voluntar de urgentã din cadrul Primãriei Bârlad, fiind trimisi la fata locului politisti locali ce au asigurat zona. Interventia pompierilor a fost rapidã, zãpada amenintãtoare fiind curãtatã de pe acoperisul blocului. În acest caz nu au existat, din fericire, victime ci doar o pagubã minorã: o copertinã a unui magazin din zonã, peste care a cãzut zãpada dislocatã de pompieri, însã paguba a fost minorã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.