spot_imgspot_img
2.2 C
Vaslui
21-feb.-2024

Încă un cadavru găsit în casa groazei din comuna Ștefan cel Mare: numărul morților ridicați de Medicina Legală a ajuns la trei | VIDEO

- Advertisement -

ȘOCANT… Detalii absolut tulburătoare ies la iveală în cazul celor două femei, mamă și fiică, găsite decedate în propria locuință de poștașul care venise să le aducă pensiile. În timpul cercetărilor, polițiștii sosiți la fața locului au mai descoperit un cadavru, aparținând unui bărbat în vârstă de 28 de ani. despre care oamenii din sat spun că ar fi zăcut fără suflare în casa respectivă de cel puțin trei ani. În cauză, a fost deschis dosar penal și sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui.

Vineri, în jurul orei 12, poștașul care duce pensiile seniorilor din comuna Ștefan cel Mare s-a oprit la poarta Tiței Cozma, o femeie în vârstă de 82 de ani, pentru a-i da banii. La poartă nu a ieșit bătrâna, așa cum se întâmpla lună de lună, ci nepoata acesteia, Loredana, o tânără în vârstă de 30 de ani, cu probleme psihice. Fata i-a dat poștașului buletinul bunicii, în speranța că va încasa ea pensia, însă poștașul a cerut să o vadă pe bătrână, așa că a intrat în casă. Într-una dintre camere, Tița Cozma era întinsă pe pat, însă nepoata i-a spus bărbatului că bunica ei doarme. Când să iasă din casă, poștașul a văzut o altă femeie căzută la pământ, în vârstă de 55 de ani, așa că s-a alarmat. A început să tragă de cele două, însă imediat și-a dat seama că femeile sunt moarte, prin urmare a alertat autoritățile statului. La scurt timp, la fața locului au ajuns mai multe echipaje ale Poliției, inclusiv cei de la Criminalistică. În timp ce făceau cercetări, oamenii legii au dat peste un al treilea cadavru, al unui tânăr în vârstă de 28 de ani, despre care se crede că ar fi nepotul bătrânei și fiul femeii de 55 de ani. Loredana, singura persoană din acea casă care putea să le spună polițiștilor ce s-a întâmplat, a crezut că bunica și mama ei dorm, nicidecum că sunt moarte. Tânăra spune că bunica ei s-a simțit rău la începutul săptămânii, în sensul că era puțin răcită și a crezut că i-a dat boala și mamei ei, femeia de 55 de ani, însă polițiștii nu pot să pună mare preț pe declarațiile ei din cauza bolii psihice de care suferă.

Primarul a simțit că e ceva necurat încă de luni

Mihai Moraru

Vecinii spun că au văzut-o ultima dată pe bătrână luni, când primarul Mihai Moraru s-a interesat de soarta celor trei femei. “A văzut că de câteva zile nu s-a mai făcut focul la casa Tiței așa că mi-a zis mie, fiind vecină cu bătrâna, să mă duc să văd ce se întâmplă acolo. Am bătut la poartă, am strigat-o pe Tița, care a ieșit la ușă și mi-a zis că totul e bine, să nu ne facem griji. Asta era luni, ultima zi când eu am mai văzut-o. Luni, bătrâna era vie, că am văzut-o cu ochii mei. Pe fiică-sa, Lenuța, nu am văzut-o, că ea nu ieșea deloc din casă. Avea o problemă de deplasare, iar bătrâna avea grijă de toate, și de fiica ei și de nepoată. De luni și până vineri, când a venit poștașul, eu n-am mai văzut-o decât pe Loredana, dar niciun moment nu mi-a trecut prin cap că s-ar fi putut întâmpla ceva cu ele”, ne-a declarat o vecină de-a Tiței Cozma.

Spunea tot timpul că stă cu diavolul în casă”

Moartea celor două femei a surprins întreaga comunitate, însă vestea că în casa respectivă a fost descoperit un al treilea cadavru a șocat pe toată lumea. Oamenii spun că bărbatul găsit decedat din întâmplare este Radu, nepotul Tiței Cozma, fiul Lenuței și fratele Loredanei. Toți vecinii știau că tânărul e plecat la o mănăstire din nordul Moldovei. “Și băiatul avea probleme psihice, la fel ca sora lui. De fiecare dată când bătrâna lua pensia, în casa aia se dădeau lupte grele, Radu le altoia pe toate trei. Se consuma foarte mult alcool acolo, de aici au pornit toate neînțelegerile. Prin 2016-2017, tanti Tița ne-a spus că Radu a plecat la o mănăstire de prin județul Suceava și noi chiar am crezut-o. Ultima dată când l-am văzut pe Radu acasă a fost acum patru ani. După ce a dispărut iar, tanti Tița ne tot zicea că nepotul ei s-a internat într-un ospiciu din județul Iași. Noi credem că băiatul stă mort în casa aia de patru ani de zile și că a fost ucis de bunica și mama lui, pentru că se comporta foarte urât cu ele. De prin 2021, femeile s-au schimbat în rău, starea lor de sănătate s-a agravat și mai tare. Toți din casa aia aveau probleme psihice grave, tanti Tița ne spunea tot timpul că stă cu diavolul în casă. Noi am pus asta pe seama problemelor ei cu capul, dar acum nu avem niciun dubiu că se referea la nepotul ei. Tot timpul ni s-a părut dubios că bătrâna nu lăsa pe nimeni străin să-i intre în casă. Singura care ieșea de acolo era ea, când mergea la fântână să ia apă, și nepoata ei, care mai ieșea prin curte. Când trebuia să cumpere câte ceva, să schimbe butelia, chema un vecin de-al ei mai de încredere, dar și el era ținut la ușă. În casa aia nu a intrat nimeni de ani de zile, iar acum, după ce am aflat că a fost găsit și cadavrul lui Radu ne e mai ușor să înțelegem de ce”, au mai spus vecinii familiei Cozma.

Primăria a făcut un fel de anchetă socială, însă fără prea mari rezultate

În toamna anului trecut, îngrijorați de soarta lui Radu Cozma, angajații Primăriei comunei Ștefan cel Mare au mers la locuința Tiței Cozma, pentru a o întreba de nepotul ei. Ca de fiecare dată, bătrâna a discutat la poartă cu cei de la Asistență Socială, asigurându-i că tânărul se află într-un ospiciu din județul Iași. Și vecinii bătrânei au susținut același lucru, le-au spus celor de la primărie că nu l-au mai văzut pe Radu de ani de zile, prin urmare ancheta socială s-a încheiat fără să se stabilească, cu adevărat, unde se află Radu Cozma. Misterul a fost deslușit ieri, de polițiști, care au găsit trupul neînsuflețit al acestuia învelit într-o plapumă într-una din camerele casei.

Dosar penal pentru ucidere din culpă

Deocamdată nu se știe cauza morții celor trei persoane. În cazul celor două femei, se ia tot mai mult în calcul varianta intoxicării cu fum din sobă, însă cauza va fi stabilită doar după efectuarea autopsiei. Până la aflarea adevărului, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă. “La data de 9 februarie 2024, ora 13.31, Poliția Municipiului Vaslui a fost sesizată, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că, într-o locuință din localitatea/comuna Ștefan cel Mare, județul Vaslui, sunt două femei decedate, probabil intoxicate cu monoxid de carbon. În urma cercetărilor efectuate, de către polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vaslui, în locuință au fost identificate cadavrele a trei persoane, femeile indicate în sesizare și un bărbat. Totodată, o altă femeie, în vârstă de 30 de ani, ce prezenta tulburări psihice, a fost depistată în locuință, și a fost internată, pentru evaluare și acordarea de îngrijiri medicale, la secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Vaslui. Cadavrele au fost transportate la Serviciul Județean de Medicină Legală pentru efectuarea autopsiei medico-legale în vederea stabilirii cauzelor deceselor. În cauză, a fost deschis dosar penal și sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.