spot_imgspot_img
8.6 C
Vaslui
22-feb.-2024

Încă un conflict între două foste republici sovietice s-a reaprins, după cel dintre Armenia și Azerbaidjan

- Advertisement -

Gărzile de frontieră kîrgîze și tadjice au tras focuri de armă uneia împotriva celeilalte în trei incidente separate miercuri, după o dispută asupra graniței celor două națiuni din Asia Centrală, conform oficialilor din ambele părți, scrie Reuters.

Luptele, care vin în ajunul unei întâlniri a organismului de securitate regional și pe fundalul luptelor dintre Rusia și Ucraina precum și ale Azerbaidjanului împotriva Armeniei, au început după ce gardieni ai graniței kîrgîze i-au acuzat pe tadjici că se poziționează pe o porțiune a graniței care nu a fost demarcată. Atât Kîrgîzstan cât și Tadjikistan sunt aliate cu Rusia și găzduiesc baze militare ruse, însă luptele privind problemele de la graniță sunt frecvente iar anul trecut aproape au dus la un război total între fostele republici sovietice.

Partea tadjică a spus într-un comunicat că gărzile de frontieră kîrgîze au tras, neprovocate, focuri de armă și de mortiere asupra avanposturilor lor. Forțele de graniță ale Tadjikistanului spun că un gardian de la frontieră a fost ucis în incident iar alți doi au fost răniți, potrivit agenției de presă RIA Novosti.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/inca-un-conflict-intre-doua-foste-republici-sovietice-s-a-reaprins-dupa-cel-dintre-armenia-si-azerbaidjan-2082463

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.