Încã un hot, participant la „tunul” de 5000 de lei din Murgeni, si-a luat mandat de arestare!

ALT NEGHIOB… Politistii din cadrul Politiei Orasului Murgeni au retinut un bãrbat din Murgeni, judetul Vaslui, proaspãt întors din Anglia, bãnuit de comiterea infractiunii de furt calificat . Acesta a spart împreunã cu un alt hot de 19 ani, la fel, proaspãt venit si el de la „muncã” din Anglia, arestat deja pe 13 august, un magazin din localitate, de unde a furat marfã de 5000 de lei, ca sã se … distreze! Dacã pe Cãtãlin M., partenerul de hotii al lui Rodrigo T. l-au prins a doua zi de la spargere, Rodrigo T. a fugit tocmai la Bãcesti, la „fratii” lui, dar a fost si el prins!! S-au distrat hotii cu tigãrile si bãutura furate, dar si politistii au râs mult când i-au prins, procurorii când i-au anchetat, judecãtorii când le-au emis mandate de arestare preventivã si la urmã tot politistii, când i-au bãgat în arest.

Politistii din cadrul Politiei Orasului Murgeni au probat activitatea infractionalã a unui bãrbat din Murgeni, Rodrigo T. de 23 de ani, bãnuit cã a participat, împreunã cu Cãtãlin M, de 19 ani, din Murgeni, la comiterea unei infractiuni de furt. În urma cercetãrilor efectuate, politistii au stabilit faptul cã, în noaptea de 9/10 august a.c., bãrbatul bãnuit ar fi pãtruns prin efractie (deteriorând usa de acces) împreunã cu celãlalt suspect, într-un spatiu comercial de pe raza orasului Murgeni, de unde au sustras tigarete si bãuturi alcoolice în valoare de peste 5.000 lei. Culmea este cã ambii hoti, cetãteni de etnie rromã, tocmai veniserã cu vreo trei zile înainte de „loviturã” din Anglia, unde „munceau” cu drag si spor. Ajungând la Murgeni, s-au apucat si aici de “muncã” , dar cu „gaborii” români nu le-a mai mers! Au fost prinsi, chiar dacã pe rând: unul pe 12 august si altul pe 13 august! Rodrigo T. a fost gãsit pe raza comunei Bãcesti, unde fugise de „bratul” legii din Murgeni, dar a fost repede prins. Ba s-au gãsit si o parte din tigãrile si bãutura furate, fiind recuperat 50% din prejudiciu. În urma probatoriului administrat, în cursul zilei de 13 august, bãrbatul a fost retinut pentru 24 de ore, iar pe 14 august acesta a fost prezentat Judecãtoriei Bârlad, iar instanta a dispus arestarea sa preventivã pentru 30 de zile.

„Cercetãrile sunt continuate de cãtre politisti, în vederea probãrii întregii activitãti infractionale a bãrbatului.”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ