22 C
Vaslui
02-iul.-2022

Incendiile au făcut ravagii în Bârlad, un bărbat a suferit arsuri grave! (FOTO)

FOC… O sală de fitness a ars, o fermă de păsări a fost cuprinsă de flăcări și un bărbat a suferit arsuri după ce a dat foc la vegetație și a încercat singur apoi să stingă focul.

INCENDII FĂRĂ NUMĂR… Incendiile se țin lanț în Bârlad și împrejurimi. Din noaptea de 21/22 martie, au avut loc trei incendii mari, care au ținut în „priză” pompierii bârlădeni. După ce a ars o bună parte a unei importante săli de fitness din Bârlad (Carbochim), imediat s-a produs un alt incendiu puternic la „ghetoul” de pe Aleea Parc, blocul F1. Aici, o femeie cu probleme psihice, Diana Alina B., din Bârlad, care locuiește la etajul 3 al bloculii F1 de pe Aleea Parc din localitate, a fost la un pas să incendieze toate apartamentele de pe scara blocului!! Au fost anunțați pompierii, după ce scara se umpluse de fum! Au venit imediat pompierii, care au evacuat peste 20 de locatari din întreaga scară de bloc, apoi au stins rapid incendiul! Dar, pentru că pomierii au găsit tone întregi de gunoaie, salvatorii au fost nevoiți să care o parte din mizeria găsită afară, apoi au stins complet focul, care mocnea pe sub stiva de gunoaie! În același timp cu ultimul incendiu, a izbucnit încă unul la o fermă de pui din comuna Zorleni, localitatea Simila. Iar ca să se termine ziua cum a început, a urmat după amiaza cu un incendiu foarte grav, de vegetație uscată, unde un bărbat de 55 de ani, care a încercat să stingă singur focul, a fost găsit având răni grave de gradul II șI III prin ardere pe mai mult de 30% din suprafața corpului! Bărbatul se zbate acum între viață și moarte, medicii bârlădeni căutând în țară un spital de arși care să aibă ATI, starea bărbatului fiind critică!

În noaptea de 21/22 Martie, pompierii militari din cadrul Detașamentului Bârlad au intervenit cu cinci autospeciale și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o sală de fitness situată la etajul II al clădirii „Carbochim”, din zona Confecții Bârlad. Au fost salvate zona de birouri și arhivă, o saună, un salon de masaj, dar și aproape jumătate din aparatele din sala de fitness. „Au ars acoperișul din tablă pe astereală din lemn, o saună și circa 40% pereții de la etajul doi (suprafața distrusă și degradată depășind 300 metri pătrați). La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent în zona saunelor și a sălii de fitness, cu extindere spre acoperiș. Pompierii au acționat pe două sectoare de intervenție, încercând să protejeze bunurile din celelalte zone ale clădirii (birouri și arhivă). Intervenția a fost îngreunată de faptul că mare parte din compartimentări era realizată din materiale ușor combustibile. După aproximativ trei ore, incendiul a fost lichidat. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la una dintre saune.”, a precizat Marius Stanciu, purtător de cuvânt al ISU Vaslui.

Trei tone de gunoi într-un apartament din Bârlad erau să fac scrum întreaga scară! Peste 20 de persoane evacuate

Tot în noaptea de 21/22 martie, Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință dintr-un imobil situat pe strada Aleea Parc, din municipiul Bârlad. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta într-o cameră plină de gunoaie, în locuință aflându-se și proprietara. Persoana a fost evacuată, asemenea tuturor locatarilor din imobil, peste 20 de persoane. Scara blocului a fost inundată cu fum și gaze toxice. După câteva minute, incendiul a fost lichidat, însă din cauza stratului foarte mare de gunoaie depozitate în locuință, acestea fumegau. „Pentru a nu exista pericolul reaprinderii, pompierii militari au degajat peste trei tone de gunoi și cârpe depozitate în locuință. Cantitatea de gunoi a fost atât de mare, încât atunci când au intrat inițial în locuință, prin forțare, pompierii au putut deschide ușa doar pe jumătate. Nu au fost persoane intoxicate cu monoxid sau care să fi suferit arsuri. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost o lumânare uitată aprinsă.”, a precizat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Incendiu la o fermă de păsări din Zorleni!

 „Detașamentul de pompieri Bârlad intervine cu patru autospeciale și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o hală aparținând unei ferme avicole din comuna Zorleni. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifestă într-o hală nepopulată cu păsări, în interior arzând doar paie și furaje. În acest moment, incendiul este localizat. Pompierii au acționat timp de câteva ore pentru lichidarea ultimelor focare.”, a precizat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Incendiu de vegetație la Mânzați soldat cu o victimă arsă!

Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă, o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit ieri, 22 martie, după amiază, la vegetația uscată din localitatea Mânzați, comuna Ibănești. Incendiul se manifestă cu violență pe o suprafață întinsă, existând pericolul de propagare inclusiv în zona în care sunt locuințe. Pompierii militari au acționat câtva ore pentru a limita și a lichida incendiul, intervenția fiind îngreunată de vântul care suflă cu putere.

«La sosirea echipajelor de intervenție, a fost găsit un bărbat în vârstă de aproximativ 55 ani care prezenta arsuri pe circa o treime din suprafața corpului, dar și o ușoară intoxicație cu monoxid de carbon. Victima a primit primele îngrijiri medicale la fața locului, după care a fost transportată la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal „Elena Beldiman” Bârlad. Victima a fost diagnosticată cu arsuri de gradele II și III pe aproximativ 30% suprafață corporală (bărbatul prezenta arsuri ale membrelor inferioare, în zona genitală și la membrul superior stâng)», a precizat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Bărbatul care a suferit arsuri în incendiul de la Mânzați este în stare critică, medicii bârlădeni solicitând ajutor la alte spitale, specializate pentru acordarea de îngrijiri la marii arși, spitale care au și ATI pentru asemenea pacienți. Din nefericire, în toată România nu există niciun loc liber pentru arsurile suferite de bărbatul din Mânzați, astfel că acesta este internat la ATI Reanimare la spitalul din Bârlad.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here