28.6 C
Vaslui
01-iul.-2022

Incendiile de vegetație, bătaie de joc la adresa pompierilor și, implicit, a banului public! (FOTO)

EPUIZARE… Pompierii sunt vlăguiți, după ce intervin zi și noapte la zeci de incendii.

GRAV… Vasluienii ori și-au pus în gând să dea foc la judet, ori chiar nu înțeleg ce riscuri majore impune aprinsul buruienilor așa, de-a valma! Altfel nu se explică de ce incendiile de vegetație se întețesc parcă cu cât sunt mai dese apelurile reprezentanților ISU. Pompierii sunt vlăguiți, după ce intervin zi și noapte la diferite cazuri. Ieri seară, de pildă, în zona localității Bobești, ardeau din nou câmpurile, iar focul tindea să ajungă spre pădure. „Nu se vedeau pompierii, dar săracii de ei ori fi fost la alte cazuri”, au spus, cu năduf, cei care au trecut prin zonă și au văzut incendiul.

Dacă la mijloc nu ar fi vorba despre o lene teribilă a celor care nu vor să își curețe cu propriile mâini terenurile și, drept soluție de compromis, dau foc pentru a scăpa repede de buruieni, mulți ar crede că iresponsabilii care pun focul pe terenurile cu vegetație uscată ar avea, de fapt, cine știe ce… ciudă pe pompierii pe care îi „aleargă” astfel prin tot județul. De fapt, spun localnicii, proprietarii de teren care nu vor să trudească aleg să dea foc, iar pompierii se chinuie zi și noapte să stingă vâlvătăile.

Câmp incendiat în zona Bobeștiului

Aseară, în apropiere de localitatea Bobești, cei care au trecut prin zonă au văzut cum câmpurile ardeau, iar flăcările se îndreptau spre pădure, dar și spre o stână. „Eu sunt din Huși și veneam dinspre Averești. Am văzut câmpul spre Bobești cum arde. Nu erau doar ierburi fumegând, ci și flăcări. Se vedeau pe câmp și niște oi, de la o stână din zonă. Flăcările se întindeau spre pădure și era destul de periculos. Recunosc că nu am sunat la 112. Am un prieten pompier, pe care l-am sunat, dar era la altă intervenție, săracul. M-a sunat apoi și s-a plâns că e nenorocire. Oamenii chiar nu vor să aibă un minim simț, să înceteze cu incendiile acestea. Din sfert în sfert de oră mai anunță cineva un foc mai mare, altul mai mic. Pur și simplu, tinzi să crezi că e și o bătaie de joc la adresa pompierilor și, implicit, a banului public. Pentru că ISU înseamnă tot bani publici, care se cheltuie pe ce? Pe intervenții venite nu din necazurile inevitabile ale unor oameni, ci din intenția lor de a face ceva ilegal”, a spus Marius Avram, un hușean în vârstă de 36 de ani.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Trebuie luate masuri dure sa fie o lecție ptr cei care își mai dau foc la miristile. E imposibil ca în fiecare an sa vedem cum câmpurile ard și nimeni nu ia masuri. Prima data Trebuie umblat la amenzi mai mari după la sistarea dr la plata a subvențiilor nu un an ci de tot pana la ridicarea autorizației de funcționare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here