spot_img
spot_imgspot_img
16.1 C
Vaslui
25-mai-2024

Incendiu devastator în pădurile de la Târgu Ocna și Dofteana. Focul arde de patru zile și s-a întins deja pe 80 de hectare

- Advertisement -

Pe 1 aprilie 2024, pompierii militari au fost solicitați să intervină în pădurile din Dofteana, în urma unui apel 112, care anunța izbucnirea unui incendiu.

În ciuda eforturilor pompierilor, veniți în număr mare la intervenție, care muncesc în două schimburi, pe fondul vântului puternic (cod galben) incendiul s-a extins.

După prima zi au ars peste 5 hectare, apoi suprafața s-a extins, ajungând și în pădurile de la Târgu Ocna, iar până în prezent au ars peste 80 de hectare, potrivit datelor comunicate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Maior Constantin Ene” Bacău.

Ieri, Ministerul Apărării Naționale a trimis două aeronave Spartan C27 J, care au aruncat din aer containere cu apă. Datorită intervențiie pompierilor, militarilor și silvicultorilor, riscul ca incendiul să ajungă în zonele locuite este minim. „Incendiul se manifestă în trei focare principale, cu precădere la vegetația uscată, în zone greu accesibile și pe versanții abrupți, impracticabili…https://adevarul.ro/stiri-locale/bacau/incendiu-devastator-in-padurile-de-la-targu-ocna-2352310.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.