14.5 C
Vaslui
26-sept.-2021

Incendiu devastator la Bârlad: focul a mistuit șapte case, mai multe familii au rămas pe drumuri (FOTO, VIDEO)

PRĂPĂD… Șapte locuințe de pe strada Crângului din Cartier Deal, dintre care un duplex, au ars, precum și tot atâtea anexe gospodărești. Totul a pornit, din câte se pare, de la o candelă lăsată aprinsă, dar încă nu a fost finalizată ancheta pentru depistarea cauzei cu exactitate. Trei persoane au suferit atacuri de panică și au necesitat îngrijiri medicale, dar au refuzat transportul la o unitate medicală. 18 persoane au fost evacuate, zece dintre acestea urmând a fi relocate în căminul internat al Liceului „Mihai Eminescu” din localitate. Dintre cele zece persoane care vor fi cazate în căminul internat, o femeie se afla imobilizată într-un cărucior cu rotile, aceasta fiind transportată de echipajul ambulanței SMURD. La fața locului a fost prezent și primarul municipiului Bârlad, care a luat măsurile necesare pentru cazarea persoanelor care au rămas fără case.

„Inspectoratul pentru Situații de Urgență <<Podul Înalt>> al județului Vaslui a intervenit cu 11 autospeciale, între care cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, trei autospeciale multifuncționale, o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui puternic incendiu izbucnit la mai multe locuințe din municipiul Bârlad, în cartierul Deal, pe strada Crângului. La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta la nivelul a șase locuințe și mai multe anexe gospodărești, existând pericolul de propagare la alte case și anexe. În sprijinul pompierilor, a intervenit SPSU din cadrul SC Rulmenți SA Bârlad, precum și alte două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență ale județelor Bacău și Galați. Serviciul de Ambulanță al Județului Vaslui a intervenit cu o autospecială tip B. Trei persoane au suferit atacuri de panică și au necesitat îngrijiri medicale, dar au refuzat transportul la o unitate medicală.”, a precizat Marius Stanciu, purtătorul de cuvând al ISU Vaslui.

Persoanele afectate au primit cazare la internatul Liceului „Mihai Eminescu”

La fața locului a fost prezent și primarul Dumitru Boroș, care a reușit să rezolve problema cazării persoanelor care au rămas fără case. 18 persoane au fost evacuate, zece dintre acestea urmând a fi relocate în căminul internat al Liceului „Mihai Eminescu” din localitate. Dintre cele zece persoane care vor fi cazate în căminul internat, o persoană de sex feminin se afla imobilizată într-un cărucior cu rotile, aceasta fiind transportată de echipajul ambulanței SMURD.

„După aproximativ cinci ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat. Au fost afectate șapte locuințe, între care un duplex, precum și tot atâtea anexe gospodărești. Au ars aproximativ 600 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn. S-au deteriorat aproximativ 300 metri pătrați acoperiș și peste 400 metri pătrați planșeu. Intervenția a fost coordonată de prefectul județului Vaslui, Marcel Lăudatu. Acțiunea a fost condusă de colonel Niculae Tătaru, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență <<Podul Înalt>> al județului Vaslui. La fața locului a fost prezent și subprefectul județului, Daniel Onica.”, a mai precizat Marius Stanciu.

Acțiunea a fost condusă de colonel Niculae Tătaru, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al Județului Vaslui. La fața locului a fost prezent și subprefectul județului Vaslui, Daniel Onica.

Primarul Bârladului a intervenit pentru a ajuta locatarii rămași pe drumuri!

Primarul municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, a postat pe pagina Instituției pe care o conduce, că Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al Județului Vaslui a alertat toate autoritățile locale că se intervine pentru limitarea și lichidarea unui puternic incendiu izbucnit la mai multe locuințe din municipiul Bârlad, în cartierul Deal I, pe strada Crângului. Deplasat la fața locului, primarul Boroș a constatat că se intervenea cu cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, trei autospeciale multifuncționale, o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate.

„În momentul în care am ajuns la fața locului incendiul se manifesta violent la mai multe locuințe și anexe gospodărești. Ne-am oferit sprijinul cu toate forțele din dotare și au răspuns cât de repede s-a putut colegii de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, cei de la Serviciul de Pompieri din cadrul S.C. „Rulmenți” S.A. Bârlad, prin domnul Muhammet Orcun Kir, colegii de la Aquavas Bârlad, cei de la Reiser, Poliție Locală, Jandarmerie și alte forțe care au atribuiții să se implice în astfel de cazuri. Măsurile care s-au luat imediat, în limita competențelor noastre, au fost de a identifica toate familiile care au fost afectate de incendiu, numărul total de persoane și soluțiile de a le veni în sprijin. Este vorba despre 28 de oameni care au fost victime ale acestui nefericit incident dar, din fericire, doar pentru 7, din care una netransportabilă, s-a impus măsura relocării pe timp de noapte. Acestora li s-au asigurat condiții de cazare și masă la internatul unui liceu local. În cursul zilei de mâine (astăzi – n.r.) se va constitui o comisie care va avea sarcina să analizeze în detaliu situația, pe care o voi coordona, pentru a găsi cele mai bune soluții de a ajuta acești oameni. Îmi exprim compasiunea pentru ei și pentru pierderile lor, îi asigur de tot sprijinul nostru și sunt totuși liniștit cu gândul că nu am înregistrat victime umane. La acest moment pot spune că acest incendiu a fost, probabil, cel mai puternic din istoria modernă a localității noastre”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

5 COMENTARII

 1. Se vede ca sunteti toba de cunostinte! Cine este subprefectul ONICA??????? Chiar nu puteati sa va documentati putin si sa aflati ca se numeste ONOFREI?? Dupa mintea voastra nu credeti ca premarele Mitica s-ar supara daca i-ar spune lumea BOUROS? Nu ca nu ar fi adevarat!!!!

 2. Mare mi-e mirarea că n-au început să halească chîcat și aici „dăștepții dă Hanglea”. Că au văzut ei dă după volanu pă dreapta.

  • Jet ma sclavule… daca era in hanglea era stins in 5 minute fara aquavas si tot neamul lor cel adormit. Nu manca c*cat, ai vazut semafoare prima data la Barlad si te-a bagat m*ta la pompieri pe spaga si esti jmiecher. Mars in p*la mea de avorton care nu poti sa tii un furtun in mana. Si eu daca eram Anglia ieseam din UE sa va dau la M*E de paraziti. Cum as putea sa stau eu intr-o uniune cu asemeanea incompetenti. E ca si cum as sta pe scara cu unu care face focul cu lemne in secolul 21 si are acoperis de azbociment ca la m*sa la tara care-l ia vantul. Niste tarani cu sărvişi… asta sunteti

   • Și cam cât mai merge un interior-exterior la anglea? 🙂
    Mai pică ceva pâ, se mai găsesc gunoaie cu volan pă drepta?
    gajiule, hadivaratule.

 3. E foarte bine că a venit și domnul primar la fața locului…se simt oamenii mai liniștiți știind că vor fi ajutați. Nenorociri se intampla zi de zi peste tot…e bine că au o speranță de ajutor pe mai departe și ca nu a fost nimeni rănit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here