UPDATE: Focul s-a extins, la fața locului s-au mobilizat forțe impresionante! (FOTO, VIDEO)

UPDATE 2: „Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al judeţului Vaslui intervine cu 13 autospeciale, două motopompe de medie capacitate și 70 pompieri militari pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-un depozit de materiale plastice din municipiul Bârlad, pe strada Palermo. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta cu violență și exista pericol de propagare la un depozit de mobilă. În acest moment, suprafața afectată de incendiu este de aproximativ 1.000 metri pătrați. În curtea depozitului erau parcate peste 20 autoturisme și autoutilitare, cele mai multe dintre acestea fiind evacuate în siguranță. Patru autoturisme au fost afectate de radiația termică, la acestea fiind degradate componentele exterioare confecționate din material plastic și/sau cauciuc. Pentru limitarea și lichidarea incendiului este nevoie de cantități foarte mari de apă, alimentarea făcându-se din mai multe surse, inclusiv dintr-o piscină de mari dimensiuni. În acest moment se acționează în dispozitiv perimetral, acțiunea fiind condusă de inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență <<Podul Înalt>> al judeţului Vaslui, colonel Niculae Tătaru. Actiunea este în desfășurare”, precizează Marius Stanciu, purtător de cuvânt al ISU Vaslui

UPDATE: În acest moment se actioneazã cu 13 autospeciale de la Detasamentele Bârlad si Vaslui precum si de la Serviciul Privat pentru Situatii de Urgentã de la Rulmenti Bârlad, cu douã Motopompe, 3 ofiteri si cel putin 60 de subofiteri. Masinile de stingere se alimenteazã, printre altele, cu apã si de la piscina privatã din apropiere (Grenfield). Din cele 13 autospeciale sase sunt de stingere, trei autofreze multifunctionale cu care se aduce apã si douã autoscãri de lucru la înãltime, cu care se stinge focul de sus. Au fost avariate câteva autoturisme aflate în curtea depozitului. Autoturismele au fost afectate de radiația termică. Actiunea este în încã în desfãsurare, lichidarea incendiului fiind de duratã.

STIRE INITIALA: Incendiu la un depozit de materiale plastice din Bârlad! Ard butoaie de o tonă! Un depozit de mobilă în pericol!

FOC… Detațamentul de pompieri Bârlad intervine în aceste momente cu cinci autospeciale, un ofițer ți 14 subofițeri pentru limitarea ți lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de mase plastice din municipiul Bârlad. Incendiul se manifestă la un depozit de mase plastice, pe o suprafață mică, în jur de 20 de metri patrați. Pompierii se luptă pentru a limita incendiul, fiinc cuprinse de flăcări butoaie de plastic de 1 tonă, iar alături se află un depozit de mobilă, care este în pericol.

“În acest moment, incendiul este localizat.  Depozitul de mase plastice este situat pe strada  Palermo, în zona «Cooperativă» din apropierea Stației CFR Bârlad”, a precizat în urmă cu câteva minute Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui. Vom reveni cu amănunte.
5 COMENTARII

  1. Si ca sa ne arate cat sunt de incompetenti trezesc tot barladul ca ei au treaba. Nu e nici naiba pe strazi ei merg cu sirena. Inalte tari de la 22.00 nu se mai aude nimic decat daca e trafic dar la un asa eveniment e normal sa stie toata lumea. La noi sunt stiri cand se fac strazi, canalizari :))

    • Citeste legislatia “teligentule”. Traficul auto se inchide dupa ora 22 in Barlad? In alte tari , oamenii stiu cei aceea civilizatie si sprijina personalul de interventie, indiferent daca e o ambulanta, etc. Cat despre competenta, vorbeste unul care a vazut un foc, doar cand îi facea măsa cartofi copti pe gratar. Inscrie-te ca voluntar, ca ai posibilitatea si vezi cu ce si cum se mananca aceasta profesie si dupa aia comenteaza..

      • Mars ma sclavule, foc ai vazut tu numai la Marlad, eu am vazut incendii serioase nu gratare de astea care le stingeti intr-o saptamana. Au luat foc 7 case pe deal in spatele vostru. Iesi bag p*la-n m*ta de spagar. Asta e trafic? Mai iesi in lume mai smantana…

LĂSAȚI UN MESAJ