spot_imgspot_img
2.2 C
Vaslui
21-feb.-2024

Incendiu violent la Bârlad! 14 garaje și magazii au ars din temelii (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

PERICOL… Un incendiu de proporții a izbucnit în această după-amiază la Bârlad, pe strada Florilor, unde nu mai puțin de 14 garaje și magazii aparținând locatarilor de la blocurile din zonă au fost cuprinse de flăcări. Chiar dacă pompierii au intervenit cât de repede au putut, flăcările s-au propagat cu repeziciune și au cuprins toate acele anexe care, cel mai probabil, aveau în ele multe materiale și obiecte care au întețit și mai mult focul. Pompierii au reușit însă să limiteze incendiul, salvând astfel alte 15 asemenea garaje și magazii, care riscau să fie și ele cuprinse de vâlvătaie. Păgubiții a căror garaje au fost incendiate bănuiesc faptul că focul ar fi fost pus de oamenii străzii, care se mai aciuau pe acolo. Obișnuiau să consume și alcool, să fumeze, ceea ce poate explica cele întâmplate. Polițiștii însă sunt la fața locului și fac cercetări, pentru a stabili cauza incendiului.

“Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD tip B2 și echipaje specializate, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la mai multe garaje din municipiul Bârlad, pe strada Florilor (în spatele Liceului Pedagogic). La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată în zece dintre magazii și exista pericolul de propagare la încă douăzeci. Intervenția a fost îngreunată de multitudinea de materiale inflamabile care erau depozitate în magazii. Nu au fost înregistrate persoane rănite sau intoxicate cu fum ori alte gaze toxice. După aproximativ o oră, incendiul a fost lichidat. Au ars bunurile depozitate în 14 magazii, pe o suprafață de aproximativ 65 metri pătrați. S-a deteriorat tencuiala din 15 magazii, pe o suprafață de circa 200 de metri pătrați. Au fost salvate alte 15 magazii.Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost focul deschis în spațiu închis”, a precizat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Locatarii din zonă cred că oamenii fără adăpost au dat foc, intenționat sau din greșeală, la acele magazii

Locatarii blocurilor din zonă susțin că toate apartamentele au fost prevăzute încă de la momentul construcției cu sobe de teracotă. De asemenea, pentru fiecare apartament a fost prevăzut câte un spațiu de depozitare/magazie cu o suprafață de circa cinci metri pătrați fiecare. În timp, multe dintre aceste magazii nu au mai fost folosite pentru depozitarea lemnelor și cărbunilor, ci pentru depozitarea diverselor lucruri care prisoseau prin locuințe. Unele magazii au fost părăsite, iar acolo au început să se adune persoane fără adăpost”, a precizat un locatar din zonă.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.