24 C
Vaslui
03-iul.-2022

Începe a doua etapă a recensământului populației: colectarea datelor direct de către recenzori

START… În județul Vaslui s-au autorecenzat, prin aplicația online, aproximativ 49% din populația estimată pe baza ultimelor informații existente. Urmează etapa în care recenzorii vor colecta datele de la populație, cu tableta, pe baza unui chestionar electronic. În județul nostru sunt repartizați 371 de recenzori care, începând de astăzi, 31 mai, până pe 17 iulie, vor merge doar la cei care nu s-au înregistrat online.

Recenzorii îi vor vizita doar pe cei care nu s-au autorecenzat online, cu tableta, în baza chestionarului electronic. Datele sunt colectate pe baza unui interviu față în față. Trebuie precizat că dacă o singură persoană dintr-o gospodărie nu s-a autorecenzat doar acea persoană va oferi informațiile, nu toți membrii familiei. Fiecare recenzor are obligația, atunci când vizitează o gospodărie, de a prezenta legitimația cu însemnele recensământului –  RPL2021. Durata de recenzare poate varia între trei și zece minute pentru fiecare persoană. Recenzarea față în față nu se înregistrează video sau audio, iar relația dintre recenzor și recenzat este una total confidențială. Cei ce nu vor furniza informațiile cerute de recenzori riscă amenzi cuprinse între 1.000 și 3.000 de lei. Împiedicarea accesului în interiorul complexurilor rezidențiale private, dar și în cele aparținând cultelor religioase a recenzorilor în vederea desfășurării tuturor activităților ce țin de recensământ va putea fi sancționată cu amenzi de până la 5.000 de lei.

Județul Vaslui, peste media pe țară după prima etapă a recensământului

Până la finalul zilei de 27 mai, ultima zi de autorecenzare, la nivelul județului Vaslui s-au autorecenzat aproximativ 49% din populație, în timp ce la nivel național s-au înregistrat în total 11 milioane de chestionare, dintre care 8,9 milioane de chestionare valide la nivel de persoană (53,9% în mediul urban și 46,1% în mediul rural), ceea ce reprezintă 46,8% din populația rezidentă țintă estimată a României la 1 decembrie 2021. Diferența de 2 milioane este reprezentată de numărul de chestionare ale locuințelor neocupate, precum și de chestionare multiple (persoane și locuințe recenzate de mai multe ori) și de cele incomplete. Pentru cele din ultima categorie (incomplete) nu se eliberează dovadă de autorecenzare.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Puteti refuza sa raspundeti la intrebarile care va incalca dreptul la intimitate si viata personala. Sunt avocati pe internet care va spun clar cum trebuie sa vorbiti cu sclavii sistemului care vrea sa va ia casele si proprietatile in urmatorii ani conform Agenda 2030 semnata la ONU de 194 de state.

  2. Gata, nu mai este pandemie? Nu înțeleg obligația de a-i primi in casa! In fata ușii de acces nu pot primi informațiile de care au nevoie?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here