12.8 C
Vaslui
04-oct.-2022

Începe BAC-ul de toamnă, examenul va avea loc în două centre din județul Vaslui

- Advertisement -
SITUAȚIE… Primele rezultate ale examenului de BAC, sesiunea de toamnă 2022, vor fi publicate pe 31 august, pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

EXAMEN… Emoții mari pentru absolvenții clasei a XII-a, care nu au reușit să ia BAC-ul din prima. Astăzi va începe o nouă sesiune, cea de toamnă. În județul Vaslui, sunt 663 de candidați înscriși, care vor susține examenul în două centre: Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” Bârlad și Liceul “Ștefan Procopiu” Vaslui. Prima probă va avea loc la limba și literatura română, iar următoarea, miercuri, 17 august, la matematică sau istorie, în funcție de profil. Ultima probă va avea loc joi, 18 august, și va fi la alegere din disciplinele specializări. Accesul candidaților în sala de lectură se va face în intervalul orar 07:30-08:30, urmând ca examenul să înceapă la 09:00. Primele rezultate vor fi publicate pe 31 august, pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00-18:00, urmând ca rezultatele finale să fie publicate pe 3 septembrie.

La nivel național, 35.000 de candidați s-au înscris în vederea susținerii examenului național de bacalaureat 2022 (sesiunea august – septembrie). ”Conform datelor transmise de inspectoratele școlare județene, din totalul celor înscriși, 22.586 de candidați provin din promoția anului 2022, iar 12.237 de candidați sunt din promoțiile anterioare”, a transmis Ministerul Educației. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen. Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video audio. “Pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor a desenelor vor putea utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot folosi doar instrumente de desen.

Candidații prinși cu telefoane sau notițe asupra lor vor fi excluși din examen

La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen. “Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, pahete etc., candidații având obligatia de a le lăsa în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisie. De asemenea, nu este permis accesul în sălile de examen cu manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alți candidați/asistenti din centrul/centrele de examen sau cu exteriorul. În același timp, candidaților le este interzis să comunice între ei, să transmită rezolvarea subiectelor ori să facă schimb de foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale. Cei surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane, indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept urmare, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni și nu le sunt recunoscute notele obtinute la probele promovate anterior eliminării. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele conditii, cumulativ: recunoașterea/ echivalarea/ susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice digitale; susținerea tuturor probelor scrise, obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obtinerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise”, a transmis Inspectoratul Școlar Județean Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.