0.8 C
Vaslui
30-nov.-2022

Începe „Cupa Mondială a Rușinii”. Cum a ajuns Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar să numere acuzații de crimă, sclavie și corupție

- Advertisement -

Duminică începe în Qatar Campionatul Mondial de Fotbal, considerat cel mai controversat mega-eveniment sportiv din ultimele decenii, iar subiectele care au stârnit indignare internațională au fost legate mai ales de cele câteva mii de muncitori care au murit pe șantierele Cupei Mondiale din Qatar, dar și de modul în care țara a obținut aprobarea de a organiza turneul. Inclusiv Netflix a produs o mini-serie documentar intitulată „FIFA: Fotbal, bani și putere”, care dezvăluie corupția de la cel mai înalt nivel al fotbalului mondial. „Am spus mereu că în Qatar va fi cel mai bun campionat mondial de fotbal al tuturor timpurilor. Totul este pregătit“, a declarat la conferința de presă a FIFA, cu o lună înaintea începerii campionatului, președintele organizației, Gianni Infantino, scrie Deutsche Welle. Nicio urmă de îndoială în discursul video al reprezentantului FIFA.

„La Campionatul Mondial de Fotbal este binevenit fiecare om, indiferent de originea sa, de religie, de sex, orientare sexuală sau naționalitate“, a adăugat acesta.

Statul situat pe coasta estică a Peninsulei Arabice vrea să pară tolerant și deschis, dar este numai o fațadă, susțin criticii. Lista acuzațiilor aduse țării-gazdă a celui mai mare eveniment fotbalistic din lume este lungă: încălcarea drepturilor omului; situația angajaților străini veniți să muncească pe șantierele CM2022; îngrădirea libertății de opinie; condamnarea homosexualității; apropierea de grupările islamiste.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/campionatul-mondial-de-fotbal-din-2022-cum-a-reusit-qatarul-sa-aduca-cupa-mondiala-in-desert-si-care-sunt-cele-mai-mai-controverse-2154215

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.