9.2 C
Vaslui
27-mart.-2023

Începe distribuirea iodurii de potasiu, iată care sunt farmaciile din Vaslui unde găsiți comprimatele

- Advertisement -

ANUNȚ… Ordinul privind modalitatea de distribuire a medicamentului iodură de potasiu 65 mg comprimate către populație a fost publicat în Monitorul Oficial, astfel că în următoarea perioadă comprimatele vor ajunge în farmacii. Ele vor fi distribuite gratuit populației, pe bază de prescripție medicală.

În termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a ordinului, Direcțiile de Sănătate Publică județene vor transfera comprimatele de iodură de potasiu 65 mg către farmaciile comunitare, cu sprijinul companiilor de distribuție de medicamente. Pentru a intra în posesia iodurii de potasiu 65 mg, oamenii trebuie să meargă la medicul de familie pentru a le fi eliberată o prescripție medicală. În baza acesteia, farmaciile vor furniza comprimatele de iodură de potasiu 65 mg care le revin. Ministerul Sănătății transmite că în farmacii vor fi disponibile materiale informative cu privire la utilizarea corectă a comprimatelor de iodură de potasiu 65 mg. Acestea se administrează NUMAI în caz de incident nuclear, la indicațiile autorităților.

Trei puncte farmaceutice de distribuție în județul Vaslui

În județul Vaslui sunt trei farmacii  unde cetățenii vor putea găsi comprimatele. Acestea sunt farmacia Dr. Max din Kaufland Vaslui, farmacia Dr. Max din centrul municipiului Vaslui și farmacia Dr. Max din Piața Victoriei – municipiul Bârlad.

Când se administrează iodura de potasiu

În scopul de a realiza blocarea eficace a absorbției radioactive, iodura de potasiu trebuie să fie administrată cât mai curând posibil după expunerea la radiații, menționează Ministerul Sănătății într-un material informativ. În cazul în care administrarea are loc la 4-6 ore după expunere, absorbția este blocată doar în proporție de aproximativ 50%. În cazul în care administrarea de iodură de potasiu are loc mai târziu de 12 ore după expunere, absorbția acesteia nu mai este semnificativă, deoarece iodul radioactiv a fost absorbit deja de către glanda tiroidă. Durata tratamentului este limitată la o doză unică, administrată sub controlul autorităților competente. Această doză va oferi protecție pentru o expunere de până la 24 ore. În cazul continuării expunerii la radiații radioactive, poate fi necesară administrarea unei noi doze în decursul a două zile. Nou-născuților nu trebuie să li se administreze mai mult de o doză.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.