spot_img
spot_imgspot_img
9.9 C
Vaslui
18-mai-2024

Începe judecata lui Buzamăt, omul care cerea șpagă bani gheață

- Advertisement -

DECIZIE….Procurorii au finalizat un alt dosar de corupție și au trimis rechizitoriul pe masa judecătorilor Tribunalului Vaslui. După Dumitru Buzatu, Daniel Buzamăt, fostul șef al Reiser Bârlad, va da piept cu judecătorii, pe fondul cauzei după ce dosarul a ajuns, ieri, în faza măsurilor și excepțiilor dispuse. De asemenea, tot ieri, instanța a verificat și constatat legalitatea măsurii arestului la domiciliu luat față de Buzamăt și a afaceristului Călin Gică. Cei doi au ajuns pe mâna procurorilor anticorupție după ce unul a fost acuzat de luare de mită și celălalt de dare de mită. Astfel, Daniel Buzamăt a primit 100.000 de lei, în două tranșe, de la Călin Gică pentru o afacere cu asfalt. Jumătate din bani au fost ascunși în mașina lui Buzamăt și cealaltă jumătate într-un frigider din biroul acestuia.

La scurt timp după ce judecătorii Tribunalului Vaslui au dispus începerea judecății lui Dumitru Buzatu, acuzat de luare de mită, un alt mare corupt vasluian va da socoteală pentru faptele sale, pe fondul instanței. Procurorii anticorupție au finalizat cercetarea penală și au trimis pe masa judecătorilor rechizitoriul întocmit împotriva lui Daniel Buzamăt, fostul șef de la Reiser Bârlad, și a afacersitului gălățean Călin Gică. Judecătorii au de stabilit și primul termen ca apoi, cei doi să fie judecați pentru faptele lor. De asemenea, tot ieri, Tribunalul Vaslui a verificat legalitatea și a păstrat măsura arestului la domiciliu pentru inculpați. Cei doi au fost acuzați de dare și luare de mită. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt: “în perioada 01.03.2022 – 20.05.2022, inculpatul Buzamăt Daniel, în calitatea menționată mai sus, în mod indirect cât și direct, ar fi pretins și primit, printr-un intermediar (martor în cauză), de la omul de afaceri cercetat în prezenta cauză, suma totală de 100.000 lei (două tranșe a câte 50.000 lei), în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu. De precizat este faptul că cele două sume de bani (a câte 50.000 lei fiecare), la sugestia inculpatului Buzamăt Daniel, ar fi fost depuse una într-un frigider aflat din biroul său, iar cealaltă, în autoturismul personal. Concret, inculpatul ar fi primit suma de 100.000 lei, în contextul încheierii între S.L.D.P. Reiser SA Bârlad și SC Gipetrovas Best Holding SRL, administrată de către celălalt inculpat, a două contracte de prestări servicii, ce vizau asfaltarea unei suprafețe de 1.600 mp de teren, ce aparținea acestuia din urmă. În realitate, cu “permisiunea” inculpatului Buzamăt Daniel, ar fi fost asfaltată o suprafață de teren de 4.725 mp  fiind folosită în plus o cantitate de 236 tone asfalt, față de cea menționată în documentele contabile ale celor două societăți. Ca urmare a acestor demersuri, S.L.D.P. Reiser SA Bârlad ar fi fost prejudiciată cu suma de 280.794 lei, reprezentând contravaloarea serviciilor prestate în legătură cu cele 236 tone asfalt, livrate în plus și neachitate”, se arată în comunicatul de presă emis de procurorii DNA – Serviciul teritorial Iași.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

12 COMENTARII

 1. Mai e și hotul de Buzoianu toți taximetriști din Bârlad știu acest lucru că le cere bani (euro) pentru a li se prelungi autorizațiile de funcționare în regim de taxi.Da îmi asum ce spun am fost taximetrist și știu ce vorbesc

  • Bozeianu cere șpagă și telefoane mobile costume de haine este mare escroc face asigurări l‐a Reiser și este în CA crede ca n-oi oamenii de rând suntem prosti și el e șmecher, un marlan cu fața de poponar!!!!!!

 2. Mai e și hotul de Buzoianu toți taximetriști din Bârlad știu acest lucru că le cere bani (euro) pentru a li se prelungi autorizațiile de funcționare în regim de taxi.Da îmi asum ce spun am fost taximetrist și știu ce vorbesc

  • La pușcărie cu Bozeianu ca fură de mult și ia șpăgi de l‐a licențe mai merge și în concedii gratis făcând presiuni la Reiser unde este membru CA să nu-l toarne pe Buzamat !!!!

 3. Mârletele asta era și mare gigolo se dădea l‐a femeile oamenilor dar din toate a rămas cu iubita lui Bolgar! Trompetistul căuta să o pună pe bot și a pus-o la pârnaie puțin!

 4. Dar despre profesoara cu diploma falsa ce se mai aude? Asa de bun e militianul nufaru de i-a slefuit calea ,ca asa se lauda pe la gagicile,,pe care vrea sa le agate pe net, ,,nu va pati nimic,chiar asa?

 5. Țăranul asta de Buzamat era în stare să fure și apa de la câini așa de disperat era!!!! Oricum cat a furat acest marlan impreuna cu amanta Bolgar nu s-afurat de când e înființat Reiserul!Ii doresc mulți ani de pușcărie exact cum a făcut și el rău acest mârlan !!!Dar oricum nu se termina totul aici!!!Restul au să fie surprize !!!

 6. Geanina Lăcrămioara Chelaru perva care a supt tot ce a prins la supapă e data si ea pe goarna la spagă,
  Vasilica Chelaru, șapte case va fi înmormântat lângă Buzamăt.

 7. Fara ajutorul celor din C.A. adică Radu Ticu, Bozeianu,Starosub ,ING.Daranga,Gheorghiu și amanta Bolgar nu putea să fure!Are foarte multe furturi acest Buzamat împreună cu amanta Bolgar!!!! Noi plătim taxe și ei fură! Noul director este Buzamat II și își formează și el grupul infracțional exact c-a Buzamat!!!!!! Nicio problemă urmează lotul 2 pentru arestări,Buzamat a sifonat tot!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.