-5.3 C
Vaslui
07-feb.-2023

Începe „marea epurare” din Finante

- Advertisement -

AFARÃ Prin ordinul lui Sorin Blejnar, presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscalã (ANAF), 150 de administratii financiare din toatã tara se vor desfiinta, în cel mai scurt timp. Pe lista neagrã a ANAF-ului se gãseste o singurã administratie fiscalã din judetul Vaslui, cea de la Murgeni. Cei 13 functionari care lucreazã acolo vor fi redistribuiti la alte administratii fiscale, cel mai probabil, la Bârlad, în timp ce miile de contribuabili din zona Murgeni si din cele sapte comune adiacente vor trebui sã meargã la AFP Bârlad.

În plin proces de desfiintare a structurilor administrativ- teritoriale, apar tot felul de propuneri, care de care mai „inventive”. Cu douã zile în urmã, pe adresa DGFP Vaslui a sosit un ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscalã (ANAF), Sorin Blejnar, prin care se comunicã decizia de desfiintare a Administratiei Financiare a orasului Murgeni. Cei 13 angajati de la AFP Murgeni s-au trezit fãrã locuri de muncã, desi existau de câteva luni zvonuri privind desfiintarea institutiei . Acestora li se vor oferi posturi în alte administratii, cel mai probabil la AFP Bârlad, având în vedere cã orasul Murgeni este la aproape 30 de kilometri de acest municipiu. „În termen de zece zile lucrãtoare de la data semnãrii prezentului ordin, conducerile Directiilor Generale ale Finantelor Publice judetene implicate vor transmite numãrul si structura posturilor redistribuite pe noua structurã organizatoricã, în vederea aprobãrii de cãtre Agentia Nationalã de Administrare Fiscalã. Pânã la data de 1 august 2011, conducerile Directiilor Generale ale Finantelor Publice vor transmite statele de functii întocmite în mod corespunzãtor, ca urmare a noii structuri organizatorice rezultatã din reorganizare”, se aratã în ordinul lui Blejnar, ajuns pe masa conducerii de la Vaslui.

Având în vedere cã s-a dispus ca, în termen de 10 zile de la aparitia acestui ordin, conducerile Directiilor de Finante sã stabileascã modul de repartizare a contribuabililor, sefii DGFP Vaslui au dispus ca firmele si persoanele fizice din zona Murgeni si din cele sapte comune arondate fostei administratii financiare sã treacã la AFP Bârlad. Pentru a fi numiti în noile posturi, toti angajatii de la fosta administratie financiarã Murgeni vor trece prin testãri profesionale, în sãptãmânile viitoare, se mai aratã în ordinul presedintelui ANAF. „Este adevãrat, avem o singurã administratie financiarã care se va desfiinta, cea de la Murgeni. Personalul de acolo va fi redistribuit la alte administratii financiare din judet, în timp ce contribuabilii vor trece la AFP Bârlad”, a spus Mihãitã Pantâru, directorul coordonator al DGFP Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.