spot_imgspot_img
8.6 C
Vaslui
23-feb.-2024

Începe reabilitarea Grădinii Publice din Bârlad cu fonduri europene! (FOTO)

- Advertisement -
REABILITARE… Proiectul “Reabilitarea Grădinii Publice” va fi realizat cu fonduri europene, suma investită fiind de 8,851 milioane lei (fără TVA)

DOAMNE AJUTĂ… La Primăria Bârlad a avut loc semnarea contractului de execuție a lucrărilor de reabilitare a Grădinii Publice Bârlad. Proiectul “Reabilitarea Grădinii Publice” va fi realizat cu fonduri europene, suma investită fiind de 8,851 milioane lei (fără TVA).

Firma care va executa lucrarea este SC Iasicon SA Iași. Lucrările vor începe în aproximativ o lună, după ce vor mai fi îndeplinite câteva formalități impuse de lege, termenul de finalizare fiind de 12 luni de la data predării amplasamentului. Proiectul “Reabilitarea Grădinii Publice” va fi realizat cu fonduri europene, suma fiind de 8,851 milioane lei (fără TVA). Iată câteva dintre elementele arhitecturale ce vor apărea:

– vor fi reabilitate toate aleile existente, prin montare de pavele, dar și realizare de alei noi ecologice, cu lespezi de piatră și iluminat;

– va fi realizată o pistă de alergat și o pistă de bicicliști;

– vor fi consolidate și reabilitate porțile de acces; aspectul porții secundare va fi modificat, în sensul că va fi adus la stilistica porții principale;

– în partea de nord va fi amenajat un teren de joacă, de 660 mp, în care vor fi integrate ansambluri tematice, precum și o tiroliană, locuri pentru cățărat etc.;

– un element important va fi realizarea unei piațete, intitulată “Piața personalităților bârlădene”. Va avea formă circulară, cu o rază de 12 metri, pe care se vor monta radial 12 postamente din marmură pentru busturi (acestea din urmă vor fi adăugate ulterior, pe măsură ce vor fi realizate de municipalitate, în afara proiectului). Între busturi vor fi montate bănci și corpuri de iluminat decorative;

– pe aleile principale și în piațetă, vor fi montate pergole din lemn stratificat ce vor fi îmbrăcate în plante cățărătoare;

– va fi construit un grup sanitar ultramodern, ce va include și cabine pentru persoanele cu dizabilități;

– vor fi realizate două lacuri: unul, în suprafață de 320 mp, va avea rolul de a colecta apele pluviale, iar cel de-al doilea lac va avea rol decorativ, în preajma lui fiind amenajate alei și amplasate bănci. Acesta din urmă va asigura irigarea spațiilor verzi.

Proiectul integral presupune modernizarea unei suprafațe de 11,6 hectare din totalul de 17,49 hectare. Iată și ce lucrări sunt prevăzute: Reamenajarea aleilor existente (12.575 mp); Amenajarea de noi alei (4.000 mp); Amenajarea aleilor principale pavate cu bitum (pentru role și cărucioare copii) – 1.212 mp; Reabilitarea acceselor (3 bucăți); Pistă biciclete (1.135 mp); Pistă alergare (1.126 mp). Mai este prevăzută instalarea unui sistem de iluminat cu led-uri pe aleile secundare (80 bucăți), a unui sistem de irigat – irigație prin aspersie (8.000 mp), a unui sistem de irigat – irigație cu hidranți (50 bucăți), a unui sistem de irigat – grup pompare (o bucată); Amenajarea unui loc de joacă, inclusiv amplasarea unor echipamente de joacă pentru copii cu dizabilități și echipamente fitness pentru adulți cu dizabilități (o bucată). De asemenea, sunt prevăzute și amenajarea unui lac (586 mp), amenajarea unui bazin de liniștire (320 mp), o instalație Wifi pentru tot parcul cu 15 hotspoturi (15 zone) precum și dotări urbane – bănci noi (50 bucăți), pergole (10 bucăți) și coșuri de gunoi (50 bucăți).

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. Asa baieti.Asa sinecuristi de serviciu.Inventati,dezinformati,manipulati in stilul cel mai ordinar,ca sa va faceti de ras total si iremediabil.Sa vinaaaa,Sa vina alegerile din 2024
    Oauuuu,ce.o sa mai rad,ca nici.pragul n.o sa.l prindeti..Si vine !

  2. Ce se mai oftica sinecuristii de serviciu;de realizarile exceptionale ale domnuluu domn,Dimitru Boros.Atentie,grija mare,sa nu crapati de atata oftica,ca nu mai are cine sa propage in jur,atat de multa duhoare !!!

  3. Iarna se lucrează cel mai bine, cât a fost comisionul dl borș sau Boroș, vin ploile și iarna , pe când trotuarele erau cât de cât aranjate oamenii își rupeau membrele dar acum ce vor face?

  4. Barladul arata ca dupa razboi ,firmele ce pun acele conducte au mana libera sa sparga fara sa repare .Nu interezeaza pe nimeni cum arata orasul cum se circula pe strazi si trotuare decat banii europeni.Cum sa lasi pe mijlocul trotuarelor santuri acoperite cu bolovani de piatra in care isi rup oamenii picioarele?In cati ani veti repara trotuarele si strazile distruse?Ce tot il proslaviti pe acest primar ?Majoritatea celor care il lauda sunt niste anonimi care au obtinut posturi caldute in primarie.

  5. Si mai sunt specimene,adevarat,din ce in ce mai putine,si de neluat in seama,care contesta activitarea dnului Biros.Domn Boros,care face,a facut si face cat toti ceilalti primari,la un loc,in ultimii 100 de ani.Nici nu ma mai indoiesc ca va veni si ziua cand,si de alde astia,carcitasi in misiune,vor sfarsi prin a recunoaste pyblic,ca,in sfarsit,lBarladul are un foarte bun gospodar,om onest,dedicat 1000% Barladului si barladenilor.Astept !
    Felicitari domnule Boros,barladenii sunt prea intelepti,prea inteligenti,sa nu realizeze ce primar de nota 10 au ales !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.