23.6 C
Vaslui
02-iul.-2022

Începe simularea Evaluării Naționale 2022: prima probă – limba și literatura română

TESTE… Elevii de clasa a VIII-a din județul Vaslui vor susține simularea Evaluării Naționale 2022 la Limba și literatura română.

EXAMEN… Elevii de clasa a VIII-a din județul Vaslui vor susține astăzi, 4 aprilie 2022, simularea Evaluării Naționale 2022 la Limba și literatura română. Aceștia vor avea acces în săli până la ora 8:30, întrucât la ora 9:00 va începe proba. Subiectele vor fi redactate sub forma unei broșuri tipărite față-verso, iar timpul destinat rezolvării lor este de două ore. Potrivit procedurii de organizare a simulării, pentru itemii obiectivi nu sunt prevăzute spații de rezolvare, astfel că elevii vor trebui să rezolve aceste subiecte pe ciornă, iar apoi să scrie răspunsul corect în broșură. Broșura conține, la final, pagini suplimentare liniate, pe care elevii le pot folosi în vederea finalizării răspunsurilor ce necesită redactare, în cazul în care spațiul alocat nu a fost suficient sau a greșit și dorește să reia rezolvarea.

Cea de-a doua probă va fi susținută mâine, 5 aprilie, și va fi la matematică. Rezultatele finale vor fi afișate pe data de 14 aprilie. Potrivit procedurii stabilite de Ministerul Educației, „rezultatele obținute de elevii la simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2021 – 2022 sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adaptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”. De asemenea, „notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog”.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here