23.6 C
Vaslui
02-iul.-2022

Începe testarea standardizatã în cele sapte scoli vasluiene, selectate de Ministerul Educatiei

EVALUARE… Astãzi începe testarea standardizatã în cele sapte unitãti de învãtãmânt selectate de Ministerul Educatiei, în cadrul proiectului pilot aprobat prin ordin de ministru. Este vorba despre Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad, Scoala Gimnazialã „Stefan cel Mare” Vaslui, Scoala Gimnazialã „Mihai David” Negresti, Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga” Negresti, Scoala Gimnazialã Nr. 1 Vãleni, Scoala Gimnazialã „Ion Murgeanu” Zorleni si Liceul „Stefan cel Mare” Codãesti. Vor participa elevii claselor I-VII, respectiv IX-XI, însã prezenta nu este obligatorie. Cei de gimnaziu vor sustine testarea la limba românã si matematicã, iar cei de liceu, la limba românã si istorie sau matematicã, în functie de filierã, profilul si specializarea pe care o urmeazã.

Testarea standardizatã are scopul de a stabili nivelul de competente al elevilor la finalul anului scolar. „În 329 de scoli vor fi testati aproximativ 100 de mii de elevi, clasele I-VII si IX-XI, adaptat fiecãrei clase, adaptat programei analitice, programei fiecãrui an de studiu pentru fiecare disciplinã: limba românã, matematicã. La liceu avem si istorie”, a precizat ministrul Educatiei. Testarea va avea loc în timpul orelor de curs, la Matematicã – în timpul orelor de Matematicã, si la Limba românã – în timpul orelor de Limba românã. Ministrul a mai precizat cã itemii pe care elevii îi vor primi nu au mai fost folositi niciodatã în testãrile comerciale pe care platforma privatã le vinde contra cost. „La Limba românã si Matematicã vor fi itemi care nu au mai fost folositi niciodatã – m-am asigurat de lucrul acesta pentru cã asta este la nivel de principiu”, a mai spus Sorin Câmpeanu despre itemii (n.red. problemele si cerintele pe baza acestora) folositi de platformã pentru testarea standardizatã programatã în 329 de scoli din România.

Elevii de gimnaziu si liceu, câte 60 de minute la dispozitie pentru a rezolva testul

Testarea standardizatã are loc pe dispozitive electronice ce trebuie conectate la internet pentru a accesa platforma Brio. Elevii claselor primare vor avea la dispozitie 30 de minute pentru a rezolva testul, iar cei de gimnaziu si liceu, câte 60 de minute. Accesarea sesiunii de testare se va face folosind pagina dedicatã, accesibilã în orice browser web. Elevii vor fi îndrumati de un cadru didactic, care va acorda asistentã tehnicã. Accesarea platformei de testare se realizeazã online, de pe orice dispozitiv electronic – calculator, laptop, tabletã, smartphone. Pentru rezolvarea itemilor este necesar ca elevii sã aibã la îndemânã instrument de scris si hârtie (ciornã). Dupã rezolvarea fiecãrui item (bifarea rãspunsului considerat corect), se apasã butonul „ÎNAINTE” pentru accesarea urmãtorului item. În orice moment al derulãrii testului se poate reveni la oricare dintre itemii rãmasi nerezolvati sau pentru a modifica rãspunsul deja dat, prin selectarea numãrului itemului din grila din partea stânga jos a ecranului. La finalizarea testului se apasã butonul „TERMINÃ TESTUL”. Acesta poate fi apãsat si în orice moment al derulãrii acestuia. Dupã confirmarea acestei comenzi nu se mai poate reveni asupra testului.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here