Începe vânătoarea de fumători în Times Square

Americanii interzic fumatul în parcuri şi pe plaje. La Los Angeles şi Chicago s-a făcut deja pasul. Acum este rândul New York-ului. Aici nu s-au mai aprins ţigări în baruri şi restaurante de şapte ani, iar primarul Michael Bloomberg a decis să extindă măsura pe plajele şi în parcurile metropolei ori în anumite galerii comerciale sau zone pietonale, scrie Le Figaro.
Fumatul pe plajele şi în parcurile din metropola americană va fi interzis

Legea mai trebuie prezentată în faţa Consiliului municipal, însă este doar o formalitate. Aşa că cel mai curând new-yorkezii vor spune adio ţigărilor în Central Park şi pe plajele însorite.

Interdicţia se aplică de asemenea şi în anumite zone pietonale urbane, precum în celebra Times Square. Au început deja să apară şi primele întrebări. Americanii se întreabă dacă vei mai putea să treci fumând prin zona respectivă. Sau dacă nu cumva următoarea măsura va fi interzicerea ţigărilor pe trotuare sau în propria casă. Unele voi spun că fumătorii vor fi vânaţi mai ceva ca teroriştii în inima metropolei americane.
50 de dolari amendă
Cine nu respectă legea scoate din buzunar 50 de dolari, potrivit The New York Times. “Ce-ar trebui să fac acum ca să fumez ? Să mă ascund într-un mormânt, într-o fortăreaţă ?”, ironizează un fumător citat de cotidianul american. Totuşi, autorităţile dau asigurări că se gândesc doar la sănătatea oamenilor şi nu să adune bani la buget.

Primarul New York-ului, Michael Bloomberg fost fumător, a devenit un duşman al ţigărilor. Edilul susţine şi mai abitir propunerea aleşilor municipali după ce a consultat mai multe studii.

Persoanele care stau în aer liber la mai puţin de un metru de un fumător inhalează pasiv aproape la fel de mult fum ca atunci când ar fi într-un spaţiu închis.

“Dacă turiştii şi new-yorkezii merg în parc şi pe plajă ca să respire aer curat, trebuie să respire cu adevărat aer curat”, primarul New York-ului, Michael Bloomberg.

7.500 de new-yorkezii mor anual din cauza fumatului. Există şi o veste bună. De când nu se mai fumează în cafenele şi restaurante numărul fumătorilor a scăzut cu 350.000.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ