Începutul unei povești… florale la Bârlad! (FOTO)

AMENAJARE…10.000 de bulbi din flora spontană de viorele, toporași și lăcrămioare au fost plantați pe noul amplasament cu flori de primăvară din partea de vest a Grădinii Publice.

AMENAJARE PEISAGISTICĂ… A fost alocat aproape un hectar de teren destinat amenajării multianuale cu flori de primăvară a unei suprafețe aparte din Grădina Publică Bârlad, în anul 2020, la inițiativa primarului Dumitru Boroș, odată cu aprobarea în Consiliul Local Municipal Bârlad a Hotărârii nr. 213/16.07.2020. Tot atunci a început și adevărata provocare pentru specialiștii Serviciului Sere-Spații Verzi, care și-au propus să realizeze un punct de atracție sezonier pentru toți vizitatorii Grădinii.

Noul amplasamentul cu flori de primăvară este situat în partea de vest a Grădinii Publice, în zona Teatrului de vară.

„În acest scop, începând cu toamna anului 2020, s-au efectuat lucrări de întreținere a vegetației existente pe amplasamentul propus pentru amenajare. A fost igienizată zona de vegetație arbustică, ce crescuse haotic și s-au creat premisele unei amenajări peisagistice speciale. Tot în toamna aceluiași an, au fost plantate peste 20.000 de mixturi de bulbi din speciile de brândușă, viorele, lalele și narcise, care prin diversitatea cromatică sporesc atractivitatea zonei. În cadrul amenajării, au fost gândite forme sinuoase, șerpuite, care să îndemne vizitatorii să continue plimbarea pe aleile secundare, pentru a descoperi frumusețea florilor de primăvară. Acțiunea este în derulare și ne propunem ca, de la an la an, zona să devină tot mai atractivă, poate chiar să punem bazele unei viitoare grădini botanice. În acest sens, activitatea de plantare a continuat și în aceste zile cu sădirea a peste 10.000 de bulbi din flora spontană de viorele, toporași și lăcrămioare. Pe această cale, adresăm rugămintea ca vizitatorii să se bucure de venirea primăverii, să admire florile, dar să nu le rupă. În acest fel, vor da dovadă de respect pentru efortul depus de serviciul de specialitate iar plantele se vor putea înmulți natural într-un mediu adecvat”, a declarat primarul Dumitru Boroș.
1 COMENTARIU

  1. Frumos… vedeti ca intre blocuri sunt spatii verzi pe care stau rable. Sunt tot ale voastre… unii s-ai facut gradini private cu ceapa, gunosie si caini.

LĂSAȚI UN MESAJ