spot_imgspot_img
13.2 C
Vaslui
26-feb.-2024

Încet, dar sigur, cresc cazurile de Covid-19 în județ! (DOCUMENT)

- Advertisement -

UȘOR ÎN SUS… În județul Vaslui a fost confirmat pozitiv doar un singur caz, după cum se arată pe site-ul Grupului de Comunicare Strategică. Conform informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Vaslui, situația Covid-19 în județ se prezintă astfel: 17 persoane confirmare pozitiv în ultimele 14 zile, cele mai multe fiind în municipiul Vaslui (2 ), municipiul Huși (2), municipiul Bârlad (2) și comuna Solești (2) și câte 1 caz în comunele Arsura, Fruntișeni, Ferești, Ivești, Pogana, Tutova, Codăiești, Muntenii de Sus și Duda Epureni. Acum o săptămână erau doar 15 cazuri de îmbolnăviri. Rata incidenței cumulative în județul Vaslui este de 0,03, iar acum o săptămână era 0,02. Cazurile de îmbolnăviri cresc încet, dar sigur. „DSP Vaslui adresează rugămintea populației din comunele Iana, Dragomirești și Oșești, să participle la campania de vaccinare, în vederea protejării sănătății, având în vedere că în aceste comunități, pragul de vaccinare este sub 5 %, iar riscul de îmbolnăvire este major. Ca urmare a faptului că este timpul vacanțelor și a revederii familiei de către cei din Diasporă, riscul de îmbolnăvire a celor nevaccinați este foarte ridicat”, este apelul făcut de conducerea DSP Vaslui.

Dintre cei 17 bolnavi de Covid-19, șase sunt internați în Spitalul Bârlad, la secția de boli infecțioase, dintre care 2 sunt în ATI (0 intubați, 0 CPAP), iar patru au forme ușoare și medii. La secția ATI din spitalul bârlădean sunt 5 ventilatoare libere pentru COVID. 11 persoane depistate pozitiv sunt asimptomatice, fiind în carantină la domiciliu. Apelul DSP Vaslui este adresat comunităților din Iana, Dragomirești și Oșești, pentru a participa la campania de vaccinare, deoarece sub 5% din populația celor trei comune s-a vaccinat.

„Pentru a veni în sprijinul persoanelor care au nevoie de testare Covid-19, Laboratorul de Biologie Moleculară din cadrul Direcției de Sănătate Publică Vaslui efectuează, la cerere, contracost, testare RT-PCR, la sediul din strada M-șal C-tin Prezan, nr. 1, de luni până vineri, în intervalul orar 8:00-9:30. Programările pentru testare se fac electronic, pe adresa de e-mail programarepcr@dspvs.ro sau telefonic: 0235.362.194 / 0235.362.195. Menționăm că la nivelul județului Vaslui, Direcția de Sănătate Publică Vaslui a avizat temporar (pentru o perioadă de 6 luni) activitatea de testare antigenică rapidă pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2, desfășurată de farmacia comunitară MEDIMFARM TOPFARM S.A, cu două puncte de lucru: în Municipiul Vaslui, strada Traian, nr.64-66, parter; în Municipiul Bârlad, strada Republicii, nr. 24, bl. M1, sc. A, parter. Precizăm totodată că această unitate avizată, introduce rezulatele în aplicația informatică Corona Forms, astfel persoanele solicitante pot beneficia de certificatul verde pentru a facilita libera circulație, în condiții de siguranță, în interiorul UE în timpul pandemiei de COVID-19. Certificatul verde constituie dovada că deținătorul a fost vaccinat împotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infecției cu virusul SARS-CoV-2 sau s-a vindecat de COVID-19. Recomandăm cetățenilor ca la primele simptome de boală respiratorie cu debut brusc să se adreseze medicului de familie pentru stabilirea măsurilor care trebuiesc luate și să se izoleze la domiciliu.”, este mesajul către populație din partea conducerii DSP Vaslui.

Încă mai avem stare de alertă, deci polițiștii și jandarmii sunt… în stradă!

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii COVID – 19. Obiectivul lor este siguranța cetățeanului. Din 11 august s-a prelungit cu 30 de zile starea de alertă. Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au desfășurat mai multe acțiuni și misiuni specifice. S-au verificat și legitimat peste 100 de persoane, cu privire la modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse. De asemenea, peste 15 obiective de interes și societăți comerciale, precum și peste 60 de mijloace de transport au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de Alertă. Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui, pentru prevenirea și combaterea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus și pentru impunerea normelor legale pe timpul Stării de Alertă, în perioada aceasta (10 – 11 august), a executat mai multe misiuni. Nu s-au aplicat sancțiuni contravenționale conform Legii 55/ 2020. Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui recomandă cetățenilor să poarte masca de protecție în locurile aglomerate, magazine, piețe, mijloacele de transport în comun, etc. precum și în toate spațiile publice din localitățile unde, prin hotărârile adoptate la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgentă Vaslui, s-a instituit această măsură obligatorie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. EXPIRA VACCINUL APROVIZIONAT IN EXCCES CA PENTRU 3 TARI SI ACUM TREBUIESC PREFABRICATE CAZURI , ERAU PLATITE BINE CADRELE MEDICALE PE TIMPUL COVIDULUI SI ACUM INCEPE DIN NOU DANSUL. MIZERIE MONDIALA care atrage in acest joc si pacalicii nostri care vremelnic sunt la putere, pana intr-o zi cand se va supara stim noi cine………………….Orice raceala este covid…………………….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.